Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, MAXIM DEMAN!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Gilles Van der Coelden

SK Beveren verwelkomt een nieuwe doelman. Maxim Deman (21) ondertekende een contract voor de komende twee seizoenen met een optie op een extra jaar. 

Maxim Deman is de zoon van gewezen doelman Patrick Deman. Maxim voetbalde zijn volledige jeugd bij KV Kortrijk. Nadat de doelman alle jeugdreeksen doorlopen had, ondertekende hij er in 2019 zijn eerste profcontract. Deman verscheen sindsdien één keer tussen de palen. Na een spectaculaire partij verloor Kortrijk thuis nipt met 2-3 van Anderlecht. De doelman speelde de volledige wedstrijd.

Maxim Deman werd door Jacky Mathijssen in september 2019 een eerste keer opgeroepen voor  het nationale elftal Onder-19. In februari 2020 sprokkelde hij zijn eerste minuten tijdens een oefenwedstrijd tegen de U19 van Luxemburg.

Sportief directeur Tom Van den Abbeele:

“Maxim Deman komt over van KV Kortrijk om de concurrentie aan te gaan met Beau onder de lat. De 1m94-lange Maxim was jeugdinternational bij de U19 van ons land, de laatste jaren was hij de vaste doublure van Ilic en Vandenberghe bij de Kerels. Met Maxim halen we iemand naar de Freethiel met een mooie toekomst, maar die van meet af aan Beau moet scherp houden en ondersteunen.”

CEO Antoine Gobin:

“Onze eerste gesprekken met Maxim bevestigden wie we aan boord haalden: een slimme, gemotiveerde en hardwerkende jongeman. Maxim is een jonge, getalenteerde doelman die nog niet echt de kans heeft gekregen om te zien hoe ver hij kan komen.

We hadden al een van de meest veelbelovende jonge doelmannen in België, we hopen dat het binnenhalen van nog een talent beiden verder zal helpen groeien in hun carrière.”

Welkom op de Freethiel, Maxim!

MAXIM DEMAN JOINS SK BEVEREN!

SK Beveren welcomes a new goalkeeper. Maxim Deman (21) has signed a contract for the next two seasons with an option for an additional year.

Maxim Deman is the son of former goalkeeper Patrick Deman. Maxim played his entire youth at KV Kortrijk. After going through all the youth categories, he signed his first professional contract there in 2019. Since then, Deman played one match at the highest level. After a spectacular match, Kortrijk lost 2-3 to Anderlecht at home. The goalkeeper played 90 minutes.

In September 2019, Maxim Deman received his first call-up to the national Under-19 team. In February 2020, he earned his first minutes in a friendly match against the U19 team of Luxembourg.

Sporting Director Tom Van den Abbeele:

“Maxim Deman comes over from KV Kortrijk to compete with Beau as goalkeeper. The 1m94-long Maxim was a youth international with the U19 of our country, in recent years he was the regular duplicate of Ilic and Vandenberghe at Kortrijk. With Maxim we are bringing someone to the Freethiel with a bright future, but who will have to keep Beau sharp and support him from the start.”

CEO Antoine Gobin:

“Our first conversations with Maxim highlighted what type of young man we were bringing onboard: smart, motivated, and a hard worker. He is a young, talented goalkeeper who has not yet been given a chance to truly see how high he could reach.

We already have one of the brightest young goalkeepers in Belgium, so we hope that bringing another one will help both of them grow even further in their careers.”

Welcome to the Freethiel, Maxim!