Go back

GEEL-BLAUW PAKT VOLLE BUIT IN EERSTE OEFENPARTIJ

Tekst: Martijn De Jonge - Foto's: Geoffrey Auret

Het seizoen 2023-2024 is vandaag officieel begonnen. SKB nam het vandaag in een eerste oefenpartij op tegen Kortrijk. Geel-blauw won de match met 0-2. De doelpunten werden gescoord door nieuwkomer Mathis Servais en beloftenspeler Nadir El Majdoub.

SK Beveren startte sterk aan de wedstrijd en hield controle aan de bal. Na amper zes minuten was er een eerste goede voorzet van Mauro Trari. De ingelopen Sander Coopman kwam een teen te kort om de bal richting doel te verlengen. Na 13 minuten was er de eerste grote kans van de wedstrijd. U21-speler Huseyin Erturk won zijn kopbalduel, daardoor kon Trari alleen op doelman Vandenberghe gaan. Het Beverse jeugdproduct talmde echter iets te lang waardoor een rood-witte verdediger de bal kon blokkeren. Op het kwartier kwam de thuisploeg voor het eerst voor het doel van Beau Reus. Het werd meteen heet, want de lage schuiver spatte uiteen op de paal. Meteen erna volgde wat geharrewar en een schot vanop de penaltystip, Reus toonde echter meteen dat hij op de afspraak was en pareerde goed.

Een kwartiertje later was er een gemeten dieptepass van Taofeek Ismaheel. Erturk besloot in één tijd, maar zag z’n schot afgeblokt worden. SKB bleef goed in de match zitten, Malick Fall Ndour trapte vanuit een schuine hoek richting doel, de Kortrijkse goalie tikte over. Het slotakkoord was opnieuw voor de thuisploeg met twee knappe aanvallen. Reus bevestigde echter z’n clean sheet-status en pakte uit met twee reddingen waarvan vooral de laatste van een heel hoog niveau was.

Na rust kwam geel-blauw met een nagenoeg nieuw elftal tussen de lijnen. Vier minuten na de koffie was het meteen raak. Nieuwkomer Mathis Servais kwam goed naar binnen, zette een knappe één-twee op met Everton Luiz en duwde de bal beheerst tegen de netten: 0-1. Kortrijk leek wat van slag, want het was even al geel-blauw wat de klok sloeg. Een voorzet van David Hrncar werd voor het uur nog voorlangs gekopt door Kemo Soumahoro. Een handvol minuten later trapte diezelfde Soumahoro te zwak in de handen van Vandenberghe. Na een resem wissels bij de thuisploeg verdween het tempo wat uit de partij. Een kwartier voor het einde verdubbelde Beveren toch nog de score. Een knappe doorsteekpass van beloftenspeler Bilal Talal werd knap over de doelman gelobt door ploeggenoot Nadir El Majdoub: 0-2. Geel-blauw voetbalde de wedstrijd volwassen uit en kon zo de eerste oefenstonde winnend afsluiten.

Komende dinsdag (4/7) staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Supporters zijn welkom in Melsele, de wedstrijd start om 19.00 uur.

Opstelling SKB 1ste helft:
Reus, Filipovic, Corryn, Fall Ndour, Coopman, Trari, Ismaheel, Belhadj, Anicet, Erturk, Talal

Opstelling SKB 2de helft:
Brondeel, Wuytens, Hrncar, Fall Ndour, Luiz, Trari (60’ El Majdoub), Servais, Belhadj, Rietdijk, Talal, Soumahoro

KV Kortrijk speelde met Vandenberghe (60′ De Vlaeminck), Decoene (60′ Nait-Birrou), Silva (60′ Keita), Atemona (60′ Matanda), De Neve (60′ Daneels), Mehssatou (60′ Mbiakob), Challouk (60′ Montegnies), Messaoudi (60′ Mulumba), Avenatti (60′ Nsolo), Regali (60′ Hiadara), Gueye (60′ Baeten).