Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, GABRIEL KYEREMATENG!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Geoffrey Auret

SK Beveren verwelkomt vandaag met trots opnieuw een nieuwe speler. Gabriel Kyeremateng (24 jaar, 1,83m) komt de geel-blauwe rangen versterken. De centrumspits ondertekende op de Freethiel een contract voor de komende drie seizoenen met een optie op een extra jaar.

Gabriel Kyeremateng werd opgeleid door de Duitse topclub Borussia Dortmund. In de zomer van 2018 maakte de spits de overstap naar de U21 van het Engelse Stoke City. In oktober 2020 trok hij naar Zwitserland om bij FC Thun aan de slag te gaan. FC Thun treedt aan in de Challenger League, de op een na hoogste Zwitserse afdeling.

De Duitse spits werd bij FC Thun al snel een vaste waarde. In drie seizoenen kwam hij in maar liefst 103 wedstrijden in actie. De aanvaller kan terugblikken op een bijzonder geslaagd seizoen 2022-2023. Hij scoorde maar liefst 16 goals en was ook goed voor 6 assists.

Sportief directeur Tom Van den Abbeele:

“Gabriel heeft zonet onze rangen vervoegd. Hij komt over van FC Thun uit Zwitserland waar hij de laatste 3 seizoenen actief en goed bij schot was.

Zijn jeugdopleiding genoot hij bij de gerenommeerde academie van Borussia Dortmund, alvorens hij voor een avontuur bij Stoke City koos. Gabriel is een Duitser met Ghanese roots wat zorgt voor een bijzonder interessant profiel. De combinatie van Ghanees explosief DNA met de werkethiek en ‘Gründlichkeit’ wat we van een Duitser mogen verwachten lijkt ons een goede cocktail om ons offensief compartiment te komen versterken. We kijken ernaar uit om hem in een geel-blauw tenue te zien verschijnen. Welkom, Gabriel!”

CEO Antoine Gobin:

Vorig seizoen hadden we de beste aanvalslinie van de Challenger Pro League. Dit jaar willen we opnieuw aantrekkelijk en aanvallend voetbal brengen waar onze supporters van houden.

Gabriel is voor ons een van de spelers die de komende seizoenen een sleutelrol in ons aanvallend compartiment zal vertolken. In Zwitserland bewees hij de weg naar doel te vinden. We geloven dat hij met zijn kwaliteiten heel wat kan betekenen voor onze club, vandaag en in de komende jaren.”

Welkom op de Freethiel, Gabriel!

GABRIEL KYEREMATENG JOINS BEVEREN!

SK Beveren proudly welcomes another new player. Gabriel Kyeremateng (24 years old, 1.83m) joins the team. The center forward signed a contract for the next three seasons with an option for an additional year at the Freethiel.

Kyeremateng started playing football in his hometown at local team Eintracht Dortmund. In 2007, he joined the youth academy of Borussia Dortmund and moved through the youth teams of the club. In the summer of 2018, the striker made the move to the U21 team of Stoke City in England. In October 2020, he moved to Switzerland to join FC Thun. FC Thun competes in the Challenger League, the second-highest division in Switzerland.

The German forward quickly became a key player at FC Thun. In three seasons, he played in an impressive 103 matches. The striker can look back on a very successful season 2022-2023. He scored an impressive 16 goals and also provided 6 assists.

Sporting Director Tom Van den Abbeele:

“Gabriel comes from FC Thun in Switzerland, where he has been active and in good form for the past 3 seasons.

The striker was trained at the youth academy of Borussia Dortmund. Gabriel is a German with Ghanaian roots, which makes his profile very interesting. The combination of Ghanaian explosive DNA with the work ethic and ‘Gründlichkeit’ that we can expect from a German seems to be a good mix to strengthen our offensive compartment.

We look forward to see him in a yellow and blue jersey. Welcome, Gabriel!”

CEO Antoine Gobin:

“Last year we had the best attacking front line of our division, and our objective is to once again play attractive, offensive football that brings fans to their feet.

Gabriel for us is one of those players that will be a key part of our offensive striker force for the next few seasons. He proved himself as a top goalscorer in Switzerland, and the qualities that we believe can do the same for our club today and in the years to come.”

Welcome to the Freethiel, Gabriel!