Go back

COMMUNITYWERKING ONTVANGT ZILVEREN LABEL

De Pro League heeft onze club opnieuw bekroond voor haar communitywerking. SK Beveren ontving het zilveren Football & Social Responsibility label. Geel-blauw doet het daarmee beter dan heel wat teams uit de Jupiler Pro League.

Elke jaar bekroont de Pro League teams die inspanningen leveren om een kwaliteitsvolle lokale communitywerking te organiseren. Daarbij ligt de focus voornamelijk op het maatschappelijk engagement, ook het actief deelnemen aan en communiceren over nationale acties en campagnes is van belang.

Een onafhankelijke jury van experten in maatschappelijke beleidsvoering van de vakgroep Sport & Society van de VUB analyseerde de beleidsplannen en werkverslagen van alle teams. Zij analyseerden en beoordeelden onze werking van het seizoen ’22-’23 en bekroonden SK Beveren als enige team uit de Challenger Pro League met het zilveren Football & Social Responsibility labelEen fraaie prestatie, want hiermee doet de club het beduidend beter dan heel wat andere teams uit de Jupiler Pro League.

Het volledige artikel kan je via DEZE link nalezen op de website van de Pro League.

 

COMMUNITYWERKING SK BEVEREN

Dit seizoen organiseerde de club al voor de negende keer een voetbaltornooi voor scholenteams uit Beveren. Tijdens de SKB CUP stond fairplay zoals steeds opnieuw centraal. Maar liefst 238 spelers en speelsters uit zeventien Beverse scholen gaven het beste van zichzelf.

Daarnaast heeft de club al jaren haar eigen voetbalploeg voor jongeren en volwassenen met een mentale of fysieke beperking. Op die manier krijgen deze jongens en meisjes de kans om bij GFC SK Beveren hun favoriete sport te beoefenen.

Tot slot startte SK Beveren dit seizoen ook YOUNITED BEVEREN op. Deze ploeg biedt een thuis voor volwassenen die, om gelijk welke reden, zijn vastgelopen in de samenleving.

SK Beveren kan voor haar communitywerking al jaren reken op de steun van enkele trouwe partners. We willen bij deze de gemeente Beveren, Maatschappij Linkerscheldeoever en Port of Antwerp-Bruges nogmaals bedanken voor hun jarenlange steun bij al deze projecten!