Go back

YOUNITED BEVEREN: MY TEAM, MY HOME

Tekst: Younited Beveren - Foto: Geoffrey Auret

Deze ochtend werd de aftrap gegeven van Younited Beveren, het nieuwe voetbalproject in regio Waasland. De communitywerking van SK Beveren krijgt er zo een nieuwe ploeg bij. Een ploeg die zich inzet voor volwassenen die, om gelijk welke reden, zijn vastgelopen in de samenleving.

Dit doet SK Beveren niet alleen. Het project wordt getrokken door vormingscentrum Arktos en welzijnsorgaan CAW Oost-Vlaanderen. De wekelijkse trainingen worden steeds voorafgegaan van een eetmoment en er wordt extra ingezet op verbondenheid.

“Bij Younited willen we meer zijn dan een voetbalploeg. Of het nu de samenhorigheid van de eetmomenten is of de beleving tijdens de trainingen, de euforie van een overwinning of het verdriet van een nederlaag: bij Younited Beveren willen we lief en leed delen. We hopen via onze trainingen de ideale mix te vinden tussen sportieve activiteiten en sociale verbinding zodat iedere ploegmaat een thuis kan vinden in onze ploeg.” Aldus Kasper Vandewalle, de sportieve coach vanuit Arktos.

Naast een sportcoach zal er elke training ook een sociale coach aanwezig zijn. Joke Sonjeau van CAW Oost-Vlaanderen neemt deze rol voor haar rekening: “Bij Younited Beveren willen we een veilige haven bieden voor iedereen, ongeacht afkomst, leeftijd of levenswandel. Sporten in een team brengt heel wat levenslessen mee, daar gaan we samen mee aan de slag. Onze sporters zijn voor de training welkom voor een gezellig samenzijn, na de training is er steeds ruimte voor een babbel of voor (praktische) vragen. Vanuit mijn positie als sociale coach kan ik elke speler individueel ondersteunen en zonodig de brug slaan naar het hulpverleningslandschap. Een zeer waardevolle aanvulling voor het sociale veld in het Waasland.”

Vanaf 4 oktober gaan de trainingen van start op de terreinen aan de Freethiel (Stadionplein 1, 9120 Beveren-Waas) met om 12.00 uur een gezamenlijk eetmoment en om 13.15 uur voetbaltraining. Nadien is er mogelijkheid om te douchen en na te praten. Spelers ouder dan 18 jaar zijn van harte welkom om aan te sluiten.

Vragen of interesse? Contacteer Joke Sonjeau op het nummer 0490 56 25 34.