Go back

JONGE LEEUWEN ZETTEN ZEGEREEKS VOORT MET BEKERWINST TEGEN ANTWERP

Tekst: Gunter Vandebroeck & Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Onze Jonge Leeuwen zijn de competitie prima gestart. In de eerste drie wedstrijden pakte het team van coach Gunter Vandebroeck 7 op 9. Deze week (12/9) stond een bekerwedstrijd tegen Antwerp op het programma.

De coach van onze Jonge Leeuwen doet voor ons het verhaal van deze partij:

“Ik vind dat we opnieuw een uitstekende teamprestatie hebben geleverd, dit keer tegen een goed Antwerp. We namen na een korte studieronde de wedstrijd in handen en speelden dominant voetbal. Mijn jongens wonnen veel duels, speelden met een gezonde agressiviteit en voerden tactisch goed uit wat gevraagd was. Dat resulteerde in enkele doelkansen waarvan we er via Okumu helaas maar eentje konden verzilveren. Antwerp kwam halfweg de eerste helft wat ongelukkig langszij, maar mijn jongens herpakten zich meteen en eigenlijk hadden we aan de rust met minstens 2 doelpunten moeten leiden.”

“Vlak nadat de tweede helft op gang was getrapt, voetbalden we meteen een kans op een tweede doelpunt bij elkaar. Helaas liet de afwerking het afweten. Rond het uur maakte Boufath dan toch verdiend de 2-1 met een prachtig afstandsschot van buiten de zestienmeter. Daarna kwam Antwerp na een tweede gele kaart nog met tien te staan. In die fase van de match zijn we misschien even te ver ingezakt, tegelijkertijd kregen we hierdoor wel mogelijkheden om de wedstrijd op de tegenaanval volledig te beslissen. Dat is jammer genoeg niet gelukt. Er valt niks af te dingen op deze eerste zege in de beker. Hierop kunnen we weer verder bouwen. De jongens hebben met veel karakter en inzet gespeeld en verdienden deze overwinning.”

Maandag (19/9) nemen onze youngsters het thuis op tegen KMSK Deinze.

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Van Osselaer, Belhadj, De Geyndt, De Weerd (82′ Struylaart), Soumahoro, Talal, Okumu (77′ Vanderveeren), Lully, Boufath, Ly