Go back

SKB KOMT TEGEN CLUB NXT NIET VERDER DAN GELIJKSPEL

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Onze Leeuwen zijn er vandaag niet in geslaagd hun zegereeks verder te zetten. Engels bracht Club NXT met een knappe goal op voorsprong, rond het half uur duwde Otasowie het leer in eigen doel. Geel-blauw kwam na rust gretiger uit de kleedkamer. Maderner bracht SKB op voorsprong, Talbi zette zo’n 20 minuten voor tijd de 2-2 eindstand op het bord.

De eerste kans in de wedstrijd kwam op naam van Ribeiro. De Braziliaan had al vroeg in de partij iets moois in gedachten, zijn krul met links eindigde in de handen van doelman Lammens. Vijf minuten later kende een voorzetschot van Barry hetzelfde lot. Aan de overzijde was de eerste kans van de thuisploeg meteen raak. Engels kreeg in de 10de minuut wat vrijheid en knalde de bal staalhard voorbij Reus binnen: 1-0. Geel-blauw moest bekomen van deze vroege achterstand, Club NXT speelde vrank en vrij. Halverwege de eerste helft kon SKB het evenwicht in de partij herstellen. Ribeiro leek de gelijkmaker te scoren, maar Otasowie kon de bal nog net voor de lijn weghalen. Rond het half uur was het dan toch raak. Ribeiro vond met een prachtig doorsteekballetje Maderner voor doel. De inzet van de Oostenrijker werd in eerste instantie nog gestopt door Lammens, maar Otasowie duwde de bal vervolgens in het eigen doel: 1-1. Na een kans van Sabbe voor het doel van Reus, leek SKB aan de overkant op voorsprong te komen. Barry scoorde na een prima steal van Mertens, het feestje ging echter niet door wegens buitenspel. Ruststand: 1-1.

Beide ploegen hadden er na rust in de gietende regen meteen zin in. Een schot van Jenthe Mertens werd afgeblokt, Lennart Mertens kon aan de overzijde niet besluiten. Ook Van Damme waagde zijn kans, Lammens ging goed plat. In de 49ste minuut klom geel-blauw op voorsprong. De bij de rust ingevallen Edmundsson behield prima het overzicht en leverde de perfecte assist af voor Maderner. De Oostenrijker twijfelde niet en duwde de 1-2 vol zelfvertrouwen tegen de touwen. Meteen na dit doelpunt kreeg Maderner opnieuw een scoringskans, Lammens bracht redding met de voet. Club NXT was niet echt aangeslagen door de achterstand en bleef het proberen. Aanvankelijk bleven grote kansen uit tot Engels in de 67ste minuut plots hard op de paal knalde. Niet veel later hingen de bordjes in evenwicht. De ingevallen Talbi kapte naar zijn rechter en krulde de bal via de paal in doel: 2-2. SKB reageerde meteen, maar zowel Hoggas, Maderner als Mertens wisten in deze fase niet te besluiten. In het slot van de partij gingen beide ploegen nog op zoek naar de overwinning. Ribeiro kwam nog het dichtst bij een doelpunt, maar Lammens stond pal. Eindstand: 2-2.

Volgende week neemt geel-blauw het in de beker op tegen Visé. Een week later volgt in het eigen Freethielstadion de topper tegen Lierse. Tickets voor deze partij kunnen nu reeds via skb.roboticket.com besteld worden.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Mertens, Luiz, Hoggas (83’ Coopman), Van Damme, Maderner, Ribeiro, Corryn, Vukotic (83’ Wuytens), Barry (46’ Edmundsson), Bateau

Scoreverloop:
10′ 1-0 Engels
29′ 1-1 Otasowie (own)
49′ 1-2 Maderner
71′ 2-2 Talbi