Go back

SKB CUP 2023

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Geoffrey Auret

Woensdag 24 mei vond in het Freethielstadion onder een aangenaam lentezonnetje de SKB Cup 2023 plaats. In dit scholentornooi waarin fairplay centraal stond, namen maar liefst 17 Beverse scholen het tegen elkaar op. Het team van OLVG Melsele won de finale.

Onder het motto ‘Football For All’ en met fairplay in het achterhoofd gingen zo’n 238 leerlingen een sportieve strijd aan met elkaar. Elk scholenteam bestond uit 14 spelers, ten minste 3 ervan waren meisjes. Tijdens de wedstrijden moest per ploeg bovendien ook steeds minstens één meisje op het veld staan.

In de voorronde namen de scholen het in 4 poules tegen elkaar op. De winnaars van elke poule plaatsten zich voor de halve finales. Na de voorrondewedstrijden ontvingen alle deelnemers hun medaille uit handen van schepen van Onderwijs Katrien Claus en CEO Antoine Gobin.

Na de medailleceremonie stond het vervolg van het tornooi op het programma. Sint-Lodewijk en OLVG Melsele plaatsten zich voor de finale. Het team uit Melsele trok daarin aan het langste eind en werd zo de sportieve winnaar van het tornooi. De winnaars worden in juni nogmaals op de Freethiel verwacht voor een demo-training en een rondleiding.

Ook Wonderwijs Haasdonk sleepte een prijs in de wacht. Zij lieten ons in een leuk filmpje zien dat ze de ‘witte kaart’ introduceerden bij het spelen op de speelplaats en werden uitgeroepen tot winnaar van de fairplay-actie. In juni zullen twee spelers uit de A-kern deze school een bezoekje brengen!

Bekijk HIER de foto’s van de SKB Cup 2023.

Tot volgend jaar!

Volgende 17 scholen tekenden present:
De Verrekijker, OLVG Melsele, GBS Kallo, GBS Lindenlaanschool, GVBS Sint-Martinus, GBS De Droomwolk, GBS Centrumschool Beveren, Leefschool De Wollewei, GVBS Sancta Maria, GBS De Toren, GBS De Oogappel, GVBS Wegwijzer, GVBS Sint-Lodewijk, VB De Zonnepit, GO! Basisschool De Bever, GVBS Wonderwijs, Sint-Rafaël