Go back

SKB PAKT NOODZAKELIJKE DRIEPUNTER, BESLISSING KAMPIOENSCHAP VALT OP SLOTSPEELDAG  

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Na de overwinning van RWDM op bezoek bij Club NXT gisteravond, mocht geel-blauw vandaag zelf geen steek laten vallen tegen Lierse. Een makkelijke partij werd het vanmiddag niet in het Herman Vanderpoortenstadion, maar onze Leeuwen trokken uiteindelijk wél aan het langste eind. Doelpuntenmakers van dienst waren Barry, Mbokani en Ribeiro. De wedstrijd eindigde op 2-3.

Op een slecht bespeelbaar veld kreeg de thuisploeg al na twee minuten de eerste kans in de partij. Sampers trapte een afvallende bal hoog over. SKB reageerde meteen tweemaal via Barry. Op aangeven van Hrncar knalde de Fransman eerst eveneens over, niet veel later eindigde een kopbal van de spits niet tussen het kader.

Na deze twee pogingen van Barry was het wachten tot de 17de minuut op nieuw Bevers gevaar. Nsimba probeerde het met links, Raemaekers blokte in hoekschop. Lierse trok na deze fase stilaan wat meer naar voor. Meer nog, in de 23ste minuut kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. De bal belandde bij kapitein Van Acker die voor doel De Schryver wist te bereiken: 1-0, Beveren op achtervolgen aangewezen.

Onze Leeuwen waren niet aangeslagen en reageerden meteen. Een kopbal van Vuko ging via een thuisspeler aan de overzijde meteen nipt naast. De gelijkmaker bleef echter niet lang op zich wachten. Na een geweldig hakje van Mbokani behield Nsimba het overzicht en legde het leer panklaar voor Barry: 1-1.

SKB bleef ook na de gelijkmaker het gaspedaal indrukken. Een uithaal van Nsimba werd geblokt, een afgeweken pegel van Verstraete vloog over. Lang moest de geel-blauwe aanhang vanmiddag niet wachten om een tweede keer te juichen. Hrncar krulde een hoekschop perfect op het hoofd van Mbokani. De Congolees kopte de voorzet krachtig tegen de touwen: 1-2.

Toch gaf de thuisploeg zich nog niet gewonnen. Een schot van Raemaekers ging aan de eerste paal naast en in de daaropvolgende fase moest Reus alles uit de kast halen om Naessens van de gelijkmaker te houden.

Ook geel-blauw ging in het slot van de eerste helft nog op zoek naar een doelpunt. Eerst zag Hrncar een schot afgeblokt worden. Meteen daarna werd een kopbal van Mbokani spectaculair gestopt door De Smet, ook Barry wist in de herneming evenmin te scoren. Ruststand: 1-2.

Coach De Decker wisselde bij de rust één keer: Ribeiro kwam in de ploeg voor Nsimba. Zo’n tien minuten later moest onze T1 noodgedwongen een tweede wissel doorvoeren. Verstraete verliet geblesseerd het terrein, Hoggas was zijn vervanger.

De toeschouwers op het Lisp moesten in de tweede helft lang wachten op enig doelgevaar. Op het uur voetbalde geel-blauw, via invallers Hoggas en Ribeiro, een knappe aanval bij elkaar. Uiteindelijk was het Barry die kon uithalen, zijn knal ging hoog over.

Acht minuten later kwam de thuisploeg nog eens opzetten. Reus kon de inzet van Naessens in eerste instantie nog pareren, maar de goed gevolgde De Schryver duwde de gelijkmaker wél tegen de touwen: 2-2.

Wim De Decker greep in en bracht Ismaheel ten koste van Hrncar in de ploeg. Bij de eerstvolgende tegenaanval vond Corryn Ribeiro in de zestien. De Braziliaan aarzelde niet en knalde de 2-3 staalhard overhoeks binnen.

Lierse wou de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen duidelijk niet verliezend afsluiten en trok ook na deze nieuwe achterstand opnieuw naar voor. In de 77ste minuut hingen de bordjes ei zo na voor nogmaals in evenwicht, een kopbal van Naessens spatte uiteen op de dwarslat.

In de slotfase vielen er enkel nog kleine kansjes te noteren. De vierde overwinning van dit seizoen tegen Lierse was een feit. Eindstand: 2-3.

Volgende week volgt de slotspeeldag van de promotie play-offs. Tickets voor de match tegen Club NXT zijn beschikbaar via skb.roboticket.com. Laat er ons volgende week samen een fantastische afsluiter van maken!

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Wuytens, Hrncar (69’ Ismaheel), Corryn, Vukotic, Barry, Verstraete (56’ Hoggas), Bateau, Mbokani (85’ Coopman), Nsimba (46’ Ribeiro)

Scoreverloop:
17′ 1-0 De Schryver
28′ 1-1 Barry
32′ 1-2 Mbokani
68′ 2-2 De Schryver
72′ 2-3 Ribeiro