Go back

GENTSE BELOFTEN MAATJE TE STERK VOOR JONGE LEEUWEN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Jens Cappaert

Afgelopen dinsdag (2/5) namen onze Jonge Leeuwen het in de kwartfinale van de Beker van België op tegen de beloften van KAA Gent. De wedstrijd vond plaats in het Freethielstadion. Bij rust keken onze youngsters nog tegen een kleine achterstand aan, in de tweede helft liep Gent verder uit. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 1-4.

Gent kwam al vroeg in de eerste helft op voorsprong. Na een dekkingsfout in de 5de minuut stond het snel 0-1. Halfweg het eerste bedrijf knokten onze Jonge Leeuwen zich terug in de wedstrijd. Na een voorzet van Van Camp tikte El Haddaoui de gelijkmaker tegen de touwen. Net voor rust klommen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Een voorzet vanop rechts waaide aan de tweede paal binnen. Gent was zowel individueel als collectief sterker dan geel-blauw.

Onze youngsters hadden het moeilijk om de bal bij te houden. Hierdoor kwamen ze moeilijk onder de steriele druk uit en konden er in de eerste helft te weinig kansen worden versierd.

In de tweede helft werd geprobeerd om Gent hoger vast te zetten en om meer duels te winnen. SKB bleef echter te slordig aan de bal. Ook de tegenstander speelde met veel druk naar voor toe, daar hadden onze Jonge Leeuwen het knap lastig mee. De 1-3 was dan ook terecht, de 1-4 in de slotminuut was een te zwaar verdict.

Uiteindelijk moesten de troepen van coach Gunter Vandebroeck hun meerdere erkennen in de bezoekers, hetgeen geen schande is. Gent stoot terecht door naar de halve finales.

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Cranshoff (80’ Vanderveeren), Van Osselaer, Van Camp, Belhadj, De Weerd, Soumahoro, Talal, Lully (88’ Van Den Driessche), Nadrani (73’ El Majdoub), El Haddaoui