Go back

TOPPER KENT GEEN WINNAAR, STRIJD NOG NIET GESTREDEN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

SKB en RWDM namen het vandaag in het Edmond Machtensstadion tegen elkaar op. Zoals verwacht stond de topper bol van de spanning. Kort na rust opende de thuisploeg de score via Le Joncour, nog geen drie minuten later hingen de bordjes al opnieuw in evenwicht. Vukotic kopte de gelijkmaker voorbij Defourny. In het slot was de spanning te snijden, beide teams gingen nog op zoek naar de winning goal. Die viel uiteindelijk niet meer. Eindstand: 1-1.

Nadat beide ploegen elkaar in de beginfase zoals gewoonlijk wat hadden afgetast, trok SKB als eerste naar voor. In de 7de minuut kon Corryn uithalen, zijn poging werd afgeblokt in hoekschop. Nog geen minuut later probeerde Nsimba Mbokani in de zestien te bereiken, maar de Congolees gleed net op dat moment uit.

Aan de overzijde verscheen Hazard in de 18de minuut plots oog in oog met Reus. De pocketspits ging spectaculair neer, schwalbe oordeelde Van Den Driessche. Niet veel later wist Hrncar op vrije trap Vukotic te bereiken voor doel. Defourny kende geen probleem met de kopbal van de boomlange verdediger.

RWDM zette hier in het eerste halfuur niet veel tegenover. Biron probeerde het in de 27ste minuut wel eens vanop ruime afstand, maar zijn schot waaide ver naast. Ook een voorzetschot van El Ouahdi eindigde niet binnen het kader.

SKB kreeg in de eerste helft verder geen grote kansen meer bij elkaar gevoetbald. Vijf minuten voor rust was er wel nog een heet standje voor het doel van Defourny, maar de actie eindigde uiteindelijk met een overtreding van Mbokani.

In het absolute slot van de eerste helft stak ook de thuisploeg nog tot twee keer toe de neus aan het venster. Een poging van Heris ging ver over en doelman Reus wist een harde uithaal van El Ouahdi in twee tijden te klemmen. Ruststand: 0-0

Geel-blauw schoot in de tweede helft goed uit de startblokken. Op aangeven van Verstraete probeerde Mbokani in één tijd uit te halen, helaas rateerde de Congolees zijn uithaal.

RWDM reageerde meteen. Vukotic moest met een prima tackle uitpakken op een poging van Hazard. Vervolgens kon De Sart tot twee keer toe uithalen, zijn laatste poging eindigde uiteindelijk hoog over.

In de 51ste minuut klom de thuisploeg plots op voorsprong. Le Joncour devieerde een vrije trap van Hazard voorbij Reus in doel: 1-0. SKB aangeslagen? Absoluut niet! Amper drie minuten later knokten onze Leeuwen zich onmiddellijk terug in de partij. Vukotic kopte al botsend een voorzet van Hrncar tegen de touwen: 1-1.

SKB wou meer. Op het uur belandde het leer na een veelbelovende aanval bij Nsimba. De uithaal van de Belgische aanvaller werd in laatste instantie afgeblokt. Vijf minuten later trok de spits zich nogmaals op gang, de daaropvolgende poging eindigde in de handen van Defourny.

Niet veel later kreeg Nsimba zijn laatste kans van de partij. Na doorkoppen van Mbokani kwam hij slechts een teen te kort om de bal in doel te deviëren.

De spanning steeg, RWDM voerder de druk steeds meer op. De vinnige El Ouahdi haalde nog eens uit, Wuytens voorkwam met een goed blok verder gevaar. Ook Vorogovskiy kon nog dreigen, maar net als in de vorige fase werd de bal in hoekschop gewerkt.

In de extra time probeerden Barry en Ribeiro het nog met een snelle counter, maar het doelpunt viel niet meer. Eindstand: 1-1.

Zo blijft het razend spannend aan kop van het klassement. Met nog drie speeldagen te gaan blijft het verschil in de stand amper één punt. Zaterdag (22/4) ontvangt geel-blauw Beerschot in het eigen Freethielstadion. Onze Leeuwen rekenen opnieuw op jullie massale aanwezigheid!

Tickets zijn verkrijgbaar via skb.roboticket.com!

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Wuytens, Hrncar (79’ Ismaheel), Corryn, Vukotic, Barry, Verstraete, Bateau, Mbokani, Nsimba (72’ Ribeiro)

Scoreverloop:
51′ 1-0 Le Joncour
54′ 1-1 Vukotic