Go back

SKB TOONT KARAKTER EN VERSLAAT RSCA FUTURES VOOR TWEEDE WEEK OP RIJ

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

SKB is er vandaag opnieuw in geslaagd om een driepunter binnen te halen. In de eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht. Kort na rust bracht Michez de bezoekers verrassend op voorsprong, geel-blauw reageerde meteen via Barry. Een kwartier later bracht Mbokani de thuisploeg op voorsprong. In het slot dikten Ismaheel en Luiz de score nog aan. Eindstand: 4-1.

Na 9 minuten voetballen kreeg Nsimba meteen een eerste uitgelezen kans om de score te openen. Na slordig uitvoetballen van doelman Vercauteren legde Mbokani het leer panklaar voor zijn collega-aanvaller, maar die duwde de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Op het kwartier probeerde Bellman het met een botsende bal vanop ruime afstand, Reus kon makkelijk klemmen.

Rond de 20ste minuut voerde SKB de druk op. Eerst wist Barry  op voorzet van Corryn niet te besluiten, op de daaropvolgende hoekschop kopte diezelfde Barry krachtig over. De Futures reageerden met een afstandsschot van Abdulrazak en een poging van Engwanda. Bij die laatste fase moest Reus het schot met zijn vuisten onschadelijk maken.

Nadien viel de wedstrijd wat stil en buiten enkele halve kansjes voor geel-blauw viel er verder niet veel te noteren. Ruststand: 0-0.

De toeschouwers op de Freethiel zagen dezelfde 22 spelers aan de aftrap van de tweede helft verschijnen. RSCA Futures kwam het beste uit de kleedkamers, want al na amper vier minuten spelen knalde Michez de Brusselaars op voorsprong: 0-1. Coach De Decker greep meteen in en bracht Ribeiro en Luiz tussen de lijnen.

Geel-blauw verhoogde meteen de druk, een hard schot van Verstraete in minuut 54 ging niet zo ver naast. Drie minuten later was het wél raak. Hrncar leverde de perfecte assist af voor Barry en de Fransman kopte de bal staalhard voorbij Vercauteren in doel: 1-1.

SKB bleef op zoek gaan naar de voorsprong, maar het was wachten tot de 71ste minuut alvorens de thuisploeg nog eens echt kon dreigen. Barry haalde uit, Lissens keerde de knal met zijn hoofd. Toch was de angel nog niet uit de aanval. Het leer belandde bij Mbokani die zich door de bezoekende defensie wrong en de bal op bijzondere wijze in doel wist te frommelen: 2-1!

Even later mocht Ismaheel, net als vorige week, invallen. De flankaanvaller bedankte meteen voor het vertrouwen, want drie minuten later knalde hij de 3-1, via het been van Ismaili, tegen de touwen. De Freethiel ontplofte!

In het slot wou ook Luiz zijn knappe invalbeurt nog wat meer glans geven. De Braziliaan trok mee naar het front en op aangeven van landgenoot Ribeiro stifte de middenvelder de 4-1 voorbij Vercauteren. In het absolute slot probeerde ook Verstraete nog zijn doelpuntje mee te pikken, maar hij vond de bezoekende goalie op zijn weg.

Geel-blauw pakt door deze zege al z’n vijfde driepunter op rij! Volgende week wacht de absolute topper tegen RWDM. De tickets voor deze partij waren in een mum van tijd uitverkocht. Een week later ontvangt SKB Beerschot op de Freethiel.

Tickets voor de partij tegen Beerschot (22/4) kunnen nu reeds worden aangekocht via skb.roboticket.com!

Opstelling SK Beveren:
Reus, Hoggas (53’ Luiz), Wuytens, Hrncar (77’ Ismaheel), Corryn, Vukotic, Barry, Verstraete, Bateau, Mbokani, Nsimba (53’ Ribeiro)

Scoreverloop:
49′ 0-1 Michez
57′ 1-1 Barry
71′ 2-1 Mbokani
80′ 3-1 Ismaheel
86′ 4-1 Luiz