Go back

JONGE LEEUWEN MOETEN MEERDERE ERKENNEN IN VIRTON

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Jens Cappaert

Sinds de laatste verliespartij tegen Deinze op 20 februari speelden onze Jonge Leeuwen in hun laatste vier duels maar liefst drie keer gelijk. Tussendoor werd er ook gewonnen van RWDM. Afgelopen maandag (3/4) wachtte het team van coach Gunter Vandebroeck de verste verplaatsing van het seizoen. Helaas keerden onze youngsters van een kale reis terug, Virton won het duel met 2-1.

De coach blikt voor ons terug op de partij:

“El Haddaoui viel opnieuw geblesseerd uit en vervoegde het rijtje met de jongens die momenteel nog aan het revalideren zijn: Soumahoro, Vanderveeren, Zaman, Boufath, Rietdijk en Janssens. Nadrani en De Weerdt keerden gelukkig terug uit ziekte en namen plaats op de bank.”

“Hoewel onze start nog redelijk was, met een dot van een kans voor Mauro die oog in oog met de doelman naast besloot, veranderde het wedstrijdbeeld daarna volledig. We wonnen in de eerste helft nauwelijks onze duels, we bewogen niet goed ten opzichte van elkaar en we werden ook afgetroefd op enthousiasme. Dat zorgde ervoor dat we tegen een 2-0 achterstand aankeken bij de rust. Bij het eerste doelpunt voeren we onze verdedigende taken slecht uit en bij de tweede tegentreffer staan we niet attent te verdedigen op een stilstaande fase.”

“Aan de rust moesten we dan ook nog doelman Beniest noodgedwongen vervangen met een handblessure. Het plan was om snel te scoren in de tweede helft, zodat we terug in de match konden komen. In de openingsminuten zag Ly zijn inzet nog gepareerd van de lijn, maar El Majdoub was goed gevolgd om de rebound binnen te tikken. Dat doelpunt bracht terug meer leven in de ploeg en een afstandsschot van Nadrani kon door de doelman maar net uit de bovenhoek geranseld worden.”

“Nadien werd er langs beide kanten veelal te slordig gespeeld waardoor er veel omschakelmomenten waren. De onderlinge ruimtes werden te groot, er was te weinig rust aan de bal en door het veelvuldig balverlies en overhaast spel geraakten we moeilijk in onze offensieve organisatie. Hierdoor bleven grote kansen uit, ook al door het feit dat we onmondig waren in onze laatste pass voor het doel van de tegenstander. Een slecht resultaat, maar vooral een ontgoochelende eerste helft doet ons hier de das om.”

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Cranshoff, Van Osselaer, Van Camp, Belhadj, De Weerd, Trari (46’ Ly), Talal (69’), El Majdoub, Lully (46’ Nadrani), Fall (80’ Van Den Driessche)