Go back

SK BEVEREN – LIERSE (17/3): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Geel-blauw ontvangt morgen (17/3) Lierse K. in het eigen Freethielstadion. Scheidsrechter Simon Bourdeaud’hui zal de partij om 20.00 uur op gang fluiten. Hij zal worden bijgetaan door de heren Philippe Vandecauter en Gianni Seeldrayers. De vierde official van dienst is Ken Vermeiren.

VOORBESCHOUWING

De afgelopen weken waren een ware emotionele rollercoaster voor al wie geel-blauw lief heeft.

Op de openingsspeeldag van de play-offs verloren onze Leeuwen stevig van Club NXT. Een week later kwam geel-blauw tegen RWDM in het eigen Freethielstadion opnieuw op achterstand. Gesteund door een fanatieke aanhang slaagden de troepen van coach De Decker erin om de wedstrijd alsnog om te keren en een driepunter binnen te halen. Vorige week leek de topper tegen Beerschot te eindigen op een scoreloos gelijkspel, maar een kopbal van Vukotic deed een volgepakt uitvak ontploffen.

Afgelopen weekend leek leider RWDM tegen Club NXT lange tijd op weg naar een puntendeling, maar in de extra time knalde matchwinnaar El Ouahdi zijn derde doelpunt van de middag tegen de touwen. Hierdoor behouden de Brusselaars nog steeds hun voorsprong van drie punten in het klassement.

Lierse, de tegenstander van morgen, won op haar beurt vorig weekend overtuigend van RSCA Futures. De Schryver en Van Acker waren beiden trefzeker in de tweede helft en beslisten zo de partij. Een week eerder verloren de Pallieters met het kleinste verschil van Beerschot, op de openingsspeeldag was RWDM een maatje te sterk.

Nog geen tickets? Surf snel naar skb.roboticket.com!

SELECTIENIEUWS

Coach Wim De Decker kan tegen Lierse opnieuw rekenen op Joachim Van Damme. De middenvelder miste de topper tegen Beerschot door de rode kaart die hij opliep in de wedstrijd tegen RWDM.

Mertens ondervond deze week nog steeds hinder van de knie. Toch viel er ook goed nieuws te rapen uit de ziekenboeg: Ismaheel sloot deze week opnieuw aan bij de groep. De wedstrijd van morgen komt voor de flankaanvaller evenwel nog te vroeg.

Voor de thuiswedstrijd van morgen selecteerde de coach onderstaande 22 spelers.