Go back

DOELPUNTENLOOS GELIJKSPEL VOOR JONGE LEEUWEN TEGEN STVV

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Jens Cappaert

Een nieuwe week, een nieuwe speler die zich bij de ziekenboeg vervoegt… Het is de afgelopen tijd niet anders bij onze Jonge Leeuwen. Dit keer is het de beurt aan Cranshoff die out is door een teenblessure. De Weerd begon deze week wel opnieuw lichtjes te trainen, maar door zijn langdurige afwezigheid heeft hij nog tijd nodig om weer volledig bij de groep te kunnen aansluiten. Soumahoro begon tegen STVV terug op de bank, omdat hij afgelopen week zijn enkel had verzwikt. Zo blijft het team van coach Gunter Vandebroeck in het sukkelstraatje zitten qua beschikbaarheden. Dit zorgt voor weinig marge en weinig opties om tijdens de match iets kunnen bijsturen.

De coach blikt terug op de partij tegen STVV:

“Ik vond ons spel in het begin van de wedstrijd een beetje stroef, maar na een korte studieronde hebben we de partij in handen genomen en vond ik ons de betere ploeg op het veld. We kregen gaandeweg meer controle over de wedstrijd, maar dat resulteerde pas kort voor de rust voor twee goede mogelijkheden. Het werd in beide fasen jammer genoeg telkens net niet voor ons. Aan de overkant zijn we een keer goed weggekomen, zo redde Van Osselaer een bal van de doellijn.”

“Na rust was het belangrijk om op het elan van de eerste helft verder te gaan. Daar zijn we ook in geslaagd, maar de kansjes via El Haddaoui hebben we onbenut gelaten. Er waren zeker ook enkele fasen waaruit we meer hadden kunnen halen, maar we missen gewoon dat extra tikkeltje in de zone van de waarheid. El Haddaoui kreeg uiteindelijk de sleutel om de wedstrijd te openen, maar zijn lob ging over het doel van de tegenstander. Sint-Truiden was vooral gevaarlijk op stilstaande fasen, waar we echt niet goed stonden te verdedigen. Gelukkig hield Gabriël ons recht in die fases. De doelman mag op een sterke partij terugblikken.”

“Een gelijkspel dus tegen STVV. Hier kunnen we, gezien de omstandigheden waarin we nu al een tijdje zitten, mee leven. Vooral de manier waarop we hebben proberen te spelen, stemt me tevreden. De spelers hebben alles gegeven en hun taken goed uitgevoerd. Enkel het doelpuntje ontbrak.”

Opstelling SK BEVEREN:
Gabriël, Rietdijk, Van Osselaer, Van Camp, Belhadj, De Weerdt (80’ Top), Talal, El Majdoub (65’ Capa), Lully, El Haddaoui, Ly (65’ Soumahoro)