Go back

CLUB NXT – SK BEVEREN (25/2): VOORBESCHOUWING + SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen (25/2) spelen onze Leeuwen hun eerste wedstrijd van de promotie play-offs. Om 20.00 uur nemen ze het in The Nest op tegen Club NXT. Scheidsrechter Kevin Van Damme zal samen met assistenten Koen Thijs en Dirk Gilon de wedstrijd in goede banen leiden. Kevin Debeuckelaere werd aangeduid als vierde official.

VOORBESCHOUWING

In de eerste wedstrijd van de play-offs moet geel-blauw het opnemen tegen Club NXT. Na een vrij moeizame start met veel gelijke spelen zette het team van coach Nicky Hayen in oktober een eerste reeksje neer. De Brugse beloften versloegen achtereenvolgens Jong Genk, Lommel en Deinze. Nadien volgende een nieuwe moeilijke periode. Eind november begon blauw-zwart echter aan een opmerkelijke opmars. In zeven speeldagen werd maar liefst zes keer gewonnen, enkel van Deinze werd tussendoor verloren. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie speelde Club NXT in Sclessin tenslotte 0-0 gelijk tegen SL16.

In de onderlinge confrontaties pakte geel-blauw dit seizoen 4 op 6 tegen Club NXT. In de heenronde boog SKB een achterstand om, maar gaven onze Leeuwen een driepunter alsnog uit handen. In de terugronde won geel-blauw met het kleinste verschil. Hoggas scoorde het beslissende doelpunt al in de vierde minuut.

SELECTIENIEUWS

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie moest coach Wim De Decker het doen zonder Thierno Barry. De Fransman ontbrak door schorsing. Tegen Club NXT kan onze T1 opnieuw rekenen op zijn topschutter. Jerome Ngom Mbekeli zit voor het eerst in de selectie. Joachim Van Damme moet geblesseerd afhaken.

Voor de wedstrijd van morgen werden onderstaande 20 spelers geselecteerd.