Go back

DOMINANTE JONGE LEEUWEN VERGETEN TE SCOREN EN KRIJGEN IN SLOTFASE DEKSEL OP DE NEUS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Jens Cappaert

Onze Jonge Leeuwen zijn er afgelopen maandag (20/2) niet in geslaagd om opnieuw aan te knoppen met een overwinning. Net als in de voorgaande partijen verloren onze beloften andermaal met amper één doelpunt verschil. Deinze won de match met 1-0.

Coach Gunter Vandebroeck kon tegen Deinze terug rekenen op Belhadj. De verdediger was er terug bij na een weekje schorsing. Dit keer zat Talal op de strafbank. Na verder onderzoek bleek dat Boufath zijn seizoen er helaas op zit. De Weerd, Struylaart en Van Den Driessche revalideren verder. Soumahoro was onzeker door een kneuzing en begon hierdoor op de bank.

De coach doet ons het relaas van de partij:

“In de openingsfase stonden we niet zo goed in de organisatie waardoor we moeilijkheden hadden om goed te kunnen pressen. Dat hebben we na tien minuten weten te herstellen waardoor we grip kregen op de wedstrijd. Door hoog druk te zetten gaven we gaven Deinze weinig mogelijkheden om op te bouwen. Jammer genoeg was onze kwaliteit aan de bal echt ondermaats. We hielden het leer geen twee of drie tellen in de ploeg waardoor we veel energie verloren. Eenvoudige controles of passes gingen maar al te vaak de mist in. Iets voorbij het halfuur kregen we de beste kans uit de wedstrijd. Ly stevende alleen op de keeper af, maar schoot onbesuisd recht op hem. Typerend voor de situatie waarin we zitten. Met wat meer kalmte en overzicht had het daar altijd 0-1 moeten staan.”

“In de rust verloren we helaas opnieuw een speler. Zaman moest in de kleedkamer blijven met een blessure aan de knie. In de tweede helft waren we wel iets balvaster en creëerden we vier uitstekende kansen om de score te openen. Eerst kwam El Haddaoui één op één met de doelman, die redde met een voetveeg. Daarna miste Belhadj tot twee keer toe zijn inzet op een corner. Tot slot kreeg El Haddaoui een herkansing oog in oog met de keeper, maar andermaal zonder succes. Wanneer het dan wel leek te zullen lukken, stak de arbitrage er een stokje voor. El Majdou tikte de bal aan de eerste paal binnen, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Onterecht volgens de beelden, want hij vertrok op dezelfde lijn. In de slotfase probeerden we alles op alles te zetten om de zege binnen te halen, maar stuitten we op een zeldzame counter van Deinze. Tot overmaat van ramp vond die ook onze netten. Een vrije trap van El Haddaoui strandde nog op de deklat, hierdoor keerden we met lege handen terug naar Beveren.”

“Het begint vervelend te worden om elke week hetzelfde verhaal te moeten vertellen. Het klinkt misschien vreemd, maar we hebben telkens genoeg kansen om onze wedstrijden te winnen. Wie ons aan het werk ziet, zal dat kunnen beamen. Als je slechts één keer kan scoren in de laatste vier matchen, wordt het lastig om wedstrijden te winnen. Bovendien moeten we momenteel veel nieuwe spelers inpassen en dat vergt tijd. De dynamiek is dus wat anders, dat is logisch. Maar het is geen excuus, wat mij betreft. We moeten gewoon meer tonen en veeleisender zijn. De lat ligt hoger. We brengen niet genoeg om een resultaat binnen te halen. Ik heb het moeilijk met de manier waarop mijn team hiermee omgaat. We moeten onze taken beter uitvoeren en meer verantwoordelijkheid nemen als groep.”

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Rietdijk, Cranshoff (77’ Soumahoro), Van Osselaer, Van Camp, Belhadj, Zaman (46’ El Majdoub), Vanderveeren (60’ De Weerdt), Lully, Nadrani, Ly (60’ El Haddaoui)