Go back

SK BEVEREN – FCV DENDER (11/2): VOORBESCHOUWING + SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen (11/2) staat met speeldag 22 de allerlaatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma. Om 16.00 uur neemt SKB het thuis op tegen FCV Dender. Scheidsrechter Quentin Pirard zal de wedstrijd in goede banen leiden samen met assistenten David Symons en Kristof Borms. Anthony Letellier is de vierde official van dienst.

VOORBESCHOUWING

Na de deugddoende thuisoverwinning tegen Beerschot sprokkelde geel-blauw in totaal slechts twee punten tegen SL16 en Jong Genk. Gelukkig kon SKB twee weken op rij in de slotfase in extremis een scheve situatie rechtzetten. Het team toonde veerkracht en wil tegen Dender opnieuw de drie punten pakken.

FCV Dender nam deze week afscheid van coach Regi Van Acker. De T1 stond maar liefst 3,5 jaar aan het roer bij blauw-zwart. Technisch adviseur Bart Van Renterghem en T3 Pieter De Bot nemen voorlopig over. Het is nog niet duidelijk wie de nieuwe coach wordt.

De vele verliespartijen van Dender werden Regi Van Acker uiteindelijk fataal. De laatste driepunter dateert immers al van 20 november. In 2023 werd voorlopig slechts één puntje gesprokkeld. Twee weken geleden speelde Dender gelijk op bezoek bij Lommel. Momenteel staat blauw-zwart met 19 punten op een negende stek in de stand.

Het wordt afwachten of het tijdelijke trainersduo het team sterk door elkaar zal schudden en/of het ontslag van Regi Van Acker een schokeffect zal teweegbrengen.

SELECTIENIEUWS

Coach Wim De Decker zal het morgen zonder topschutter Thierno Barry moeten stellen. De spits pakte tegen Jong Genk zijn vijfde gele kaart van het seizoen en mist daardoor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Onze T1 rekent morgen op onderstaande 20 Leeuwen.