Go back

GEEL-BLAUW KOMT OOK TEGEN JONG GENK NIET VERDER DAN GELIJKSPEL

TEKST: MAARTEN VAN MIEGHEM - FOTO: BRENT JOLIE

In een kil en leeg Freethielstadion namen onze Leeuwen het vanavond op tegen Jong Genk. SKB begon prima aan de partij, Mbokani knalde geel-blauw al snel op voorsprong. Geusens bracht Jong Genk in de 26ste minuut met een afstandsschot terug op gelijke hoogte. Na rust kwamen de Limburgers op voorsprong via Cutillas-Carpe. Vijf minuten voor tijd lukte Ribeiro met een fraaie trap de 2-2.

SKB kwam in een leeg Freethielstadion al vroeg op voorsprong. Na goed doorzetten van Barry belandde het leer bij Mbokani die in één tijd overhoeks binnenknalde: 0-1. Rond het kwartier trok Barry zich op de linkerflank op gang, zijn voorzet richting Mbokani kon echter in laatste instantie onschadelijk worden gemaakt. Op de daaropvolgende hoekschop miste Mbokani ietwat zijn timing, zijn kopbal ging hierdoor naast.

Na deze kans probeerde Jong Genk het enkele keren vanop afstand, maar elke poging werd vroegtijdig afgeblokt. In de 21ste minuut moest Reus dan toch een eerste keer ingrijpen, de Nederlander reageerde solide op een pegel van middenvelder Geusens. Vijf minuten later was het dan toch raak voor Genk. Opnieuw kreeg diezelfde Geusens te veel tijd en ruimte, de middenvelder knalde vanop ruime afstand de 1-1 tegen de touwen.

Na dit doelpunt was het wat zoeken voor geel-blauw. In de 34ste minuut voetbalden onze Leeuwen een lang uitgesponnen aanval bij elkaar, Mbokani kreeg de voorzet van een bedrijvige Coopman uiteindelijk niet onder controle. Niet veel later zocht diezelfde Coopman Filipovic voor doel, maar de verdediger geraakte niet goed bij zijn voorzet. Aan de overzijde probeerde Geusens het nogmaals vanop afstand, Reus klemde makkelijk. Ook SKB probeerde het vervolgens met enkele afstandsschoten, maar het vizier van zowel Everton als Barry stond niet op scherp. Ruststand: 1-1.

Na rust trok geel-blauw meteen naar voor. Toch was het tot de 53ste minuut wachten op een eerste echte kans. Coopman draaide prima weg en zette vervolgens perfect voor, Mbokani kopte de center naast. Niet veel later trok Barry zich op gang. De spits omspeelde op snelheid zijn man, maar kon uiteindelijk niemand vinden voor doel. Dat lukte Genk aan de overzijde wel. Na een knappe aanval werd Cutillas-Carpe bereikt in de zestienmeter. Een ultieme voetreflex van Reus én de lat verhinderen een doelpunt.

SKB reageerde op de counter. Mbokani bracht de bal voor, Barry kon zijn kopbal niet de juiste richting meegeven. In de 60ste minuut was het opnieuw de beurt aan Jong Genk. Cutillas-Carpe haalde uit met een knal, Reus klemde in twee tijden. Vier minuten later was het wél raak voor diezelfde Cutillas-Carpe. De centrumspits stond na een knappe aanval op de juiste plaats en duwde het leer beheerst tegen de touwen: 2-1.

Na dit doelpunt gingen onze Leeuwen meteen op zoek naar de gelijkmaker. De ingevallen Ribeiro zette Barry met een listige doorsteekpass voor doel, maar doelman Leysen maakte zich prima breed. In de herneming kon ook Hrncar niet scoren. Niet veel later zette diezelfde Hrncar de bal scherp voor. Leysen kon de bal niet klemmen, maar zijn verdedigers schoten hem te hulp.

Jong Genk kreeg nadien nog één echte kans in de partij, Pius schoot in de 73ste minuut wild voorlangs. Nadien ging geel-blauw nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar schoten van Bateau en Reyners werden onschadelijk gemaakt. In de 89ste minuut was het dan toch raak! Ribeiro behield het overzicht en krulde de bal enig mooi voorbij Leysen: 2-2, meteen ook de eindstand van deze partij.

Volgende week neemt SKB het op de laatste speeldag van de reguliere competitie op tegen FCV Dender. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Van Damme, Hrncar, Corryn (68’ Reyners), Vukotic, Barry, Filipovic (80’ Hoggas), Coopman (80’ Verstraete), Bateau, Mbokani (62’ Ribeiro)

Scoreverloop:
5′ 0-1 Mbokani
26′ 1-1 Geusens
64′ 2-1 Cutillas-Carpe
89′ 2-2 Ribeiro