Go back

SKB KNOKT ZICH IN EXTREMIS NAAR PUNT IN IJSKOUD SCLESSIN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

SL16 kwam al in de tweede minuut van de partij op voorsprong. Nadien volgden vele kansen voor de thuisploeg, geel-blauw zette hier in de eerste helft niet al te veel tegenover. Op het uur verdubbelden de Rouches hun voorsprong. Negen minuten voor tijd scoorde Barry de aansluitingstreffer, in de extra time kon Hrncar de gelijkmaker alsnog tegen de touwen werken.

SL16 trok in de beginfase meteen naar voor. Geel-blauw kreeg een voorzet onvoldoende weggewerkt, Buksa aarzelde niet en trapte de 1-0 hard tegen de touwen. Onze Leeuwen hadden het in de beginfase niet makkelijk. Wuytens moest een schot van Ziani in hoekschop werken, niet veel later vond Brrou zijn ploeggenoot Buksa net niet voor doel. Nog geen minuut later knalde ook Ghalidi nog hard over. In de 13de minuut stak SKB eindelijk de neus aan het venster. Mbokani bediende Barry, het schot van de Fransman werd afgeblokt. Op de daaropvolgende hoekschop kopte Bateau over. Vier minuten later werd Brrou in de diepte gestuurd, Reus bracht redding met de voet. In de 19de minuut vond Hrncar aan de overzijde Mbokani voor doel, de kopbal van de Congolees ging over.

Na deze kans drukte SL16 het gaspedaal opnieuw in. De thuisploeg voetbalde heel wat kansen bij elkaar. Een tweede doelpunt bleef gelukkig uit, al had geel-blauw alle geluk van de wereld toen een afgeweken schot van Da Silva uiteenspatte op de deklat. Aan Beverse zijde zette Hrncar zich wel enkele keren goed door op zijn flank, maar zijn voorzetten konden niet in een doelpunt omgezet worden. Tussendoor moest Reus meermaals zijn kunnen tonen om de thuisploeg het scoren te beletten. Vlak voor rust zette Tshimanga nog eens scherp voor, doelman Epolo greep goed in. Ruststand: 1-0.

Net als in de eerste helft stak SL16 na rust als eerste de neus aan het venster. Ziani haalde uit, Reus ging goed plat. SKB reageerde met een schot van Coopman, ook Epolo kon de poging keren. Op het uur vond de bedrijvige Brrou de pas ingevallen Dodeigne voor doel: 2-0. Coach De Decker greep in en bracht Ribeiro en Reyners tussen de lijnen. Na een afgeblokt schot van Hrncar moest Reus opnieuw enkele keren ingrijpen. In de 67ste minuut haalde Reyners een keertje uit, maar zijn schot ging via Ribeiro naast. Drie minuten later ging het leer in de zestien tegen de hand van een thuisverdediger, maar de bal ging niet op de stip. In de 76ste minuut probeerde Hrncar het vanop ruime afstand, Epolo ranselde het schot vanonder de dwarsligger.

SKB ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. Ribeiro vond Mbokani voor doel, maar een Luiks been verhinderde het doelpunt. In de 81ste minuut was het dan toch raak. Ribeiro bediende Barry, de Fransman duwde al glijdend de bal over de lijn: 2-1. SKB zette in de slotfase alles op alles en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van Ribeiro vloog eerst nog over, maar in de extra time lukte het dan toch nog voor geel-blauw. Een omhaal van Barry belandde bij Hrncar die zijn allereerste doelpunt voor SKB kon binnenduwen. In extremis sprokkelden onze Leeuwen zo alsnog een punt in een leeg en ijskoud Sclessin.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Tshimanga (46’ Corryn), Hoggas (61′ Ribeiro), Wuytens (61′ Reyners), Fall (46’ Verstraete), Hrncar, Barry, Filipovic, Coopman, Bateau, Mbokani

Scoreverloop:
2′ 1-0 Buksa
60′ 2-0 Dodeigne
81′ 2-1 Barry
90+1′ 2-2 Hrncar