Go back

SKB PAKT KOPPOSITIE NA WINST IN TOPPER TEGEN BEERSCHOT

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Vandaag stond in het Freethielstadion de langverwachtte topper tussen Beveren en Beerschot op het programma. Geel-blauw klom in de eerste helft op voorsprong nadat Barry prima samenspel met Coopman wist af te ronden. Na rust ging Beerschot op zoek naar de gelijkmaker, maar SKB hield stand. In de extra time kwam de verlossende 2-0 zelfs nog op het bord.

In een opnieuw bijzonder goedgevulde Freethiel trok geel-blauw meteen naar voor. Van Damme kreeg al in de 2de minuut de kans om uit te halen, maar de middenvelder kraakte zijn schot. In de 8ste minuut was het wél meteen raak. Coopman en Barry omspeelden met z’n tweetjes de volledige Beerschotdefensie, onze topschutter aarzelde niet en knalde geel-blauw meteen op voorsprong: 1-0. De bezoekers reageerden met een afgeweken schot van Seydoux, Konstantopoulos tikte na een hoekschop over. Tussendoor knalde Mbokani voor SKB naast. In de 22ste minuut haalde Sebaoui uit, het leer week af op Vukotic en ging zo maar nipt naast. Twee minuten later ging Mbokani aan de overzijde neer in de zestienmeter, Vergoote zag er echter geen penalty in. Beerschot voerde de druk op. In de 29ste minuut verhinderde Reus op schitterende wijze de doorgebroken Thorisson de weg naar doel. Niet veel later ging een schot van Verlinden naast. Na deze poging werd er door beide teams nog veel strijd geleverd, maar echt grote kansen bleven uit. Ook de vele hoekschoppen van de bezoekers werden door de thuisdefensie telkens onschadelijk gemaakt. Ruststand: 1-0.

Beerschot trok na rust meteen naar voor. Een knappe actie van Verlinden resulteerde in een schot van Sanusi. Gelukkig voor geel-blauw vloog het leer naast. Nog geen minuut later knalde Thorisson na een afgeblokte bal van Nzita naast. De Ijslander stond overigens ook buitenspel in deze fase. Op het veld werd het stilaan bitsiger. Nzita en Van Damme kregen beiden geel na stevig inkomen. Beerschot domineerde, SKB lag op de loer. Op het uur zocht Ismaheel Mbokani voor doel, de spits werd net niet gevonden. Aan de overzijde maaide Sanusi na een hoekschop over de bal, een schot van Verlinden werd geblokt. In de 67ste minuut belandde de bal na een corner bij Mbokani, de spits trapte het leer in twee tijden hoog over. Niet veel later lag het spel geruime tijd stil nadat Ismaheel stevig geblesseerd raakte. Net als de eerste helft werd ook de tweede gekenmerkt door de felle strijd die geleverd werd, veel kansen vielen er echter niet te noteren. In de 85ste minuut probeerde Verlinden het nog eens vanop afstand voor de bezoekers, zonder succes. Vier minuten later probeerde hij het nogmaals, Reus ging goed plat. Dat herhaalde onze doelman even later opnieuw na een voorzet van Nzita.

Onder meer door de blessurebehandeling van Ismaheel moest er maar liefst tien minuten overgespeeld worden. In een bloedstollend slot blokte Hoggas eerst een schot van Sanusi om vervolgens aan de overzijde mee voor de verlossende 2-0 te zorgen. Uiteindelijk raakte bezoeker Alhassan de bal als laatste. Eindstand: 2-0. Geel-blauw op kop van de Challenger Pro League!

Volgende week zondag (29/1) gaat SKB op bezoek naar de Vurige Stede. Om 20.00 uur neemt geel-blauw het op Sclessin op tegen SL16 FC. Voor deze wedstrijd geldt een buscombiregeling. Tickets kunnen enkel aangekocht worden via supportersclub De Beverboys.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Ismaheel (75’ Tshimanga), Van Damme, Hrncar, Vukotic, Barry (83’ Ribeiro), Filipovic, Coopman (64’ Hoggas), Bateau, Mbokani

Scoreverloop:
8’ 1-0 Barry
90+5’ 2-0 Alhassan (own)