Go back

SKB KLOPT ORIHUELA IN TWEEDE OEFENDUEL OP SPAANSE BODEM

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto & visual: Geoffrey Auret

Vandaag stond in de Pinatar Arena de tweede oefenwedstrijd van deze winterstage op het programma. Om 11.00 uur werd de wedstrijd tegen het plaatselijke Orihuela FC op gang getrapt. Geel-blauw liep in de eerste helft uit tot 0-3 na goals van achtereenvolgens Ismaheel, Ribeiro en Barry. Na rust versloeg Filipovic zijn eigen doelman, in het slot zetten de Spanjaarden de 2-3 eindstand op het bord.

SKB kwam vanochtend al snel op voorsprong. Vuko bereikte met een kruispass Ismaheel, de flankspeler kwam naar binnen en rondde beheerst af: 0-1. In de 12de minuut resulteerde vlot samenspel tussen Ribeiro en Mbokani in een kans voor Barry. De aanvaller zag zijn schot gestopt worden door de doelman. Een kwartier later speelde Mbokani op sublieme wijze Ribeiro aan. De Braziliaan omspeelde de thuisgoalie koelbloedig en verdubbelde de voorsprong: 0-2. Orihuela reageerde met enkel ongevaarlijke afstandsschoten. In de 38ste minuut stond het ei zo na 0-3, maar de thuisdoelman wist een inzet van Barry met een ultieme reflex te keren. Vier minuten later was het dan toch een derde keer raak voor SKB. Vlak voor rust rolden Mbokani en Barry met z’n tweetjes de thuisdefensie op, het was uiteindelijk Barry die de 0-3 ruststand tegen de touwen wist te werken.

Geel-blauw begon de tweede helft met vijf nieuwe namen tussen de lijnen. Wuytens, Buus Jacobsen, Coopman, Hoggas en Gabriël kwamen in de ploeg.

Na zo’n zes minuten spelen in de tweede helft raakte verdediger Filipovic in het eigen zestienmetergebied het leer verkeerd en versloeg zo de pas ingevallen Gabriël: 1-3. Met nog zo’n halfuur te spelen, kwamen Reyners, Edmundssen en Fall in de ploeg. Na een knappe driehoek tussen Hoggas, Everton en Coopman kon deze laatste het leer voorbrengen, Edmundsson kwam een teen te kort om de bal in doel te duwen. In de 70ste minuut wisselde coach De Decker nog een laatste keer, Verstraete en Mertens waren de verse krachten. Pas zeven minuten voor tijd voetbalden de Spanjaarden een eerste echte goede aanval bij elkaar. Dat leverde meteen een tweede doelpunt op voor de ‘thuisploeg’. Een strakke voorzet werd in doel verlengd: 2-3, meteen ook de eindstand van deze partij.

Volgende week (22/1) neemt SKB het in het eigen Freethielstadion op tegen Beerschot. De laatste mini-abonnementen vliegen momenteel de deur uit. Mini-abo’s en losse tickets koop je best via skb.roboticket.com. Koop je tickets op voorhand, op wedstrijddag (zondag 22 januari) zullen de loketten immers op politiebevel gesloten blijven.

SK Beveren:
Reus (46’ Gabriël), Tshimanga (61’ Reyners), Luiz (70’ Verstraete), Ismaheel (46’ Buus Jacobsen), Van Damme (61’ Fall), Ribeiro (46’ Coopman), Vukotic, Barry (61’ Edmundsson), Filipovic (70’ Mertens), Bateau (46’ Wuytens), Mbokani (46’ Hoggas)

Scoreverloop:
4’ 0-1 Ismaheel
27’ 0-2 Ribeiro
42’ 0-3 Barry
51’ 1-3
87’ 2-3