Go back

SKB VERLIEST IN EERSTE OEFENPOT NA WINTERBREAK

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto & visual: Geoffrey Auret

Op dag 3 van de winterstage in San Pedro del Pinatar heeft geel-blauw de oefenwedstrijd tegen Deinze niet winnend kunnen afsluiten. Na twee intensieve trainingsdagen en met een ochtendtraining in de benen moest geel-blauw zijn meerdere erkennen in de Tigers uit Deinze. Deinze, voor de gelegenheid de thuisploeg, won na een behoorlijk potige wedstrijd van beide teams met 3-1.

Deinze begon het best aan de wedstrijd. Na vijf minuten trof De Belder de paal, vijf minuten later was het wel raak voor de ‘thuisploeg’. Reus keerde met een beenveeg eerst nog een inzet van diezelfde De Belder, maar Staelens werkte de rebound binnen: 1-0. Geel-blauw reageerde in de 20ste minuut met een erg knappe actie. Van Damme bereikte Ribeiro die op zijn beurt Hoggas met een hakje voor doel zette. Het schot van onze kapitein ging helaas voorlangs. In de 29ste minuut verscheen De Belder voor Reus, maar onze Nederlandse goalie bracht redding. Ruststand: 1-0.

Geel-blauw verscheen na rust met 11 nieuwe Leeuwen aan de aftrap. In de 49ste minuut ontzette Belhadj een bal ongelukkig, het leer verdween via Gabriël in doel: 2-0. Twee minuten later lukte SKB meteen de aansluitingstreffer. Na een prima combinatie tussen Coopman en Mbokani werd Edmundsson bereikt. De spits aarzelde niet en werkte knap binnen: 2-1. Geel-blauw ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Reyners vond Coopman die op zijn beurt Mbokani bereikte met een heerlijke volleypass. De Congolees zag zijn poging voorlangs gaan. SKB dicteerde de wet, Deinze loerde op de counter. In de 82ste minuut leverde zo’n tegenaanval een nieuw doelpunt op voor de Tigers. Carcela tikte het leer voorbij Gabriël in doel: 3-1. In het slot ging geel-blauw nog enkele keren op zoek naar een tweede doelpunt. Een poging van Edmundsson werd nog geblokt. Eindstand: 3-1.

SK Beveren (1e helft):
Reus, Mertens, Filipovic, Wuytens, Vukotic, Ismaheel, Van Damme, Verstraete, Hoggas, Ribeiro, Barry

SK Beveren (2e helft):
Gabriël, Tshimanga, Bateau, Belhadj, Buus Jacobsen, Reyners, Coopman, Fall, Luiz, Edmundsson, Mbokani

Scoreverloop:
10’ 1-0 Staelens
49’ 2-0 Belhadj (own)
51’ 2-1 Edmundsson
82’ 3-1 Carcela