Go back

BOETES KBVB SUPPORTERSGEDRAG

Beste supporters,

Samen schreeuwden we onze Leeuwen dit seizoen al veelvuldig naar de overwinning! Bovendien was ons stadion meer dan eens bijzonder goed gevuld. Hiervoor willen we jullie bij deze nogmaals bedanken.

Na elke wedstrijd ontvangt de club echter een verslag waarin het gedrag van de supporters geëvalueerd wordt. We weten dat de meesten onder jullie zich steeds prima weten te gedragen en zich zonder probleem aan de regels houden. Helaas zijn er ook nog steeds enkelingen die menen dat deze regels niet voor hen van toepassing zijn.

Ondanks dat de club in het verleden meermaals iedereen opriep om zich aan de regels te houden, ontving ze dit seizoen opnieuw heel wat boetes. Dit gaat ondertussen om een bedrag van zo’n € 10.000 voor het gebruik van pyro, het gooien van bekers of aanstekers, het zingen van foute gezangen en dergelijke meer. Om een idee te geven: de boete voor het gooien van één bekertje bedraagt maar liefst € 500, die voor het gebruik van pyro ligt zelfs 5 keer hoger (per keer!).

Tot nu toe nam de club deze boetes altijd voor haar rekening. We zijn er echter van overtuigd dat dit geld beter voor andere initiatieven, die onze fans ten goede kunnen komen, gebruikt kan worden. Daarom kwamen we begin dit seizoen met het plan om de Supportersfederatie bij elke match zonder boetes een bedrag te storten. Op die manier zouden sfeeracties vergoed kunnen worden. Helaas is het voorziene budget hiervoor nu al ruimschoots overschreden. Daarnaast investeren we liever in zaken waar iedereen wat aan heeft, zoals onder meer de uitbouw/inkleding van de toekomstige fanzone.

Daarom hebben we samen met de Supportersfederatie beslist om deze boetes vanaf nu, en met terugwerkende kracht, te verhalen op de daders. We hopen dat deze maatregel ervoor zal zorgen dat deze enkelingen in de toekomst twee keer zullen nadenken alvorens bepaalde handelingen te stellen.

Laat ons er samen voor zorgen dat de Freethiel een geweldige plek blijft waar iedereen kan genieten van een fijne pot voetbal in een fantastische sfeer!