Go back

SK BEVEREN – BEERSCHOT (22/1): VOORBESCHOUWING + SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen staat de langverwachte topper tegen Beerschot eindelijk op het programma! Scheidsrechter Jasper Vergoote fluit de wedstrijd om 16.00 uur op gang. Hij wordt voor deze partij bijgestaan door de heren Michael Geerolf en Michele Seeldrayers. Kevin De Beuckelaere is de vierde official van dienst.

VOORBESCHOUWING

De vorige confrontatie tussen onze Leeuwen en de Beren dateert al van de openingsspeeldag op zaterdag 13 augustus. Beerschot trok toen in een leeg Olympisch stadion aan het langste eind. Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al in de 17de minuut, Matthys klopte Brondeel met een afstandsschot. In het slot van de partij hield Vanhamel de thuisploeg meermaals recht. Beerschot opende de competitie meteen met een driepunter, geel-blauw moest hiervoor tot de vierde speeldag geduld uitoefenen.

De Beren kenden vervolgens aanvankelijk een wisselvallig parcours, maar vanaf november zetten de Antwerpenaren de turbo aan. Het won maar liefst zes keer op rij!

Vorige week wist Deinze te verrassen, Beerschot verloor in extremis in de Dakota Arena. Nadat de Kielse Ratten een dubbele achterstand hadden opgehaald, bezorgde Dansoko de Tigers alsnog de drie punten.

Onze Leeuwen speelden hun laatste wedstrijd op 17 december in Virton. In ijzige omstandigheden kon geen van beide teams de weg naar doel vinden.

Voorafgaand aan de partij tellen beide teams 35 punten en staan hiermee op kop van de Challenger Pro League. RWDM volgt op amper één punt. De Brusselaars nemen het zaterdagmiddag om 16.00 uur thuis op tegen Deinze. Benieuwd welk team dit weekend de leidersplaats zal grijpen!

SELECTIENIEUWS

Na een prima stage in San Pedro del Pinatar werd op de Freethiel stevig doorgetraind. Coach Wim De Decker kan na een lange revalidatie opnieuw rekenen op Louis Verstraete. Ook nieuwkomers Filipovic en Hrncar behoren meteen tot de selectie.

De coach rekent morgen tegen Beerschot op onderstaande 19 Leeuwen.