Go back

SL16 FC – SK BEVEREN (29/1): VOORBESCHOUWING + SELECTIENIEUWS

Foto: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen (29/1) trekt geel-blauw naar Luik om het op te nemen tegen SL16 FC. De wedstrijd in het Maurice Dufrasnestadion staat onder leiding van een Nederlands trio. Alex Bos is de hoofdscheidsrechter van dienst. Hij wordt bijgestaan door zijn landgenoten Murat Küçükerbir en Marco Ribbink. Klass Clerkx is de vierde official van dienst.

VOORBESCHOUWING

Geel-blauw boekte vorige week op de Freethiel een deugddoende driepunter. Door de overwinning tegen Beerschot stond SKB na speeldag 19 met 38 punten alleen op kop van het klassement. Gisteren pakte Beerschot in het slot van de wedstrijd tegen Jong Genk op miraculeuze wijze alsnog de overwinning waardoor ze momenteel opnieuw mee aan kop staan van het klassement. RWDM volgt op amper één punt, de Brusselaars nemen het morgen om 16.00 uur op tegen Lierse.

SL16 FC staat op dit moment tiende in de stand, de Luikenaars sprokkelden dit seizoen 16 punten. De afgelopen weken liep het vrij moeizaam voor de Rouches, ze verloren vier keer op rij. Vorige week was Lommel te sterk, het versloeg SL16 in eigen huis met 0-3. Toch mogen de Luikenaars niet onderschat worden. Zo won Beerschot een week eerder slechts met het kleinste verschil van de Luikse beloften.

SELECTIENIEUWS

Coach De Decker kan morgen geen beroep doen op enkele van zijn spelers. Zo mag Van Damme, eigendom van Standard Luik, niet uitkomen tegen SL16. Ismaheel viel vorige week geblesseerd uit, Vukotic en Everton ontvingen tegen Beerschot hun vijfde gele kaart van het seizoen.

Voor de wedstrijd van morgen rekent onze T1 op onderstaande 19 spelers.