Go back

JONGEN LEEUWEN VOLGEN VOORBEELD A-KERN EN WINNEN EERSTE WEDSTRIJD NA WINTERSTOP

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

In de laatste wedstrijd van 2022 wonnen de Jonge Leeuwen in het bekertornooi van Antwerp. Maandag (23/1) stond de eerste (beker-) wedstrijd van 2023 op het programma. Geel-blauw won met 3-1 van Leuven.

Coach Gunter Vandebroeck geeft meer tekst en uitleg:

“Een vroege corner bracht de bezoekers al snel op voorsprong. Een dekkingsfout en onderlinge twijfel zorgden ervoor dat OHL de score in de vierde minuut kon openen. We reageerden goed na de vroege opdoffer en hielden ons aan het wedstrijdplan. We zetten goed druk en dat leverde rond het kwartier de gelijkmaker op via Soumahoro. Ook nadien bleven we de betere ploeg zonder echt uitgespeelde kansen te creëren. Die kreeg OHL wel in het slotkwartier, omdat we niet scherp en geconcentreerd stonden te verdedigen. Met wat hulp van de paal en door toedoen van doelman Beniest kon de gelijke stand vastgehouden worden tot aan de rust.”

“Bij het begin van de tweede helft trokken we de wedstrijd terug naar ons toe waardoor we net voor het uur op voorsprong kwamen. Na een prima balrecuperatie in het middenveld ging het snel. De Geyndt bediende Soumahoro die het leer in één tijd richting de tweede paal slingerde. Van Camp rondde deze fantastische aanval overhoeks af.”

“Niet veel later legden we de wedstrijd in een definitieve plooi. Opnieuw lag een balrecuperatie in het middenveld aan de basis van het doelpunt. De Geyndt stuurde Soumahoro de diepte in. De spits zette zich goed door en tekende oog in oog met de bezoekende doelman voor zijn tweede van de avond. Het is uiteraard leuk als je twee doelpunten scoort op een manier waarop je wil spelen en traint. OHL probeerde de bakens nog te verzetten met lange ballen, daar kenden we toch wat problemen mee. We stonden niet altijd goed en maakten verkeerde keuzes. Dat is een werkpunt uit deze wedstrijd. In de slotfase pakte Boufath nog een onnodige rode kaart.”

BLESSURE & – TRANSFERNIEUWS

Belhadj viel op stage met de A-kern geblesseerd uit en revalideert nog. Ook Jarne Struylaart ligt langdurig in de lappenmand. Na nieuwjaar zagen we Okumu vertrekken naar Charleroi. Met 12 doelpunten had hij een belangrijk aandeel in ons offensief compartiment. Ook De Geyndt speelde maandag zijn laatste wedstrijd voor geel-blauw, hij vertrekt naar Dender.

BEKERCOMPETITIE

Na de dubbele overwinning tegen Antwerp en de uitoverwinning in Leuven (1-3) trokken we opnieuw aan het langste eind tegen een 1A-club. Met 15 op 18 zijn we afgetekend groepswinnaar in onze poule. Daar mogen we best fier op zijn, want met Antwerp, OHL en RWDM troffen we toch grote namen. Er wacht ons nu een kwartfinale met rechtstreekse uitschakeling.

Opstelling SK Beveren – OH Leuven:
Beniest, Cranshoff, Van Osselaer, Van Camp (70’ Zaman), Ndour (70’ Rietdijk), De Geyndt, De Weerd (65’ Talal), Soumahoro (83’ De Weerdt), Lully, Boufath, Ly (70’ Vanderveeren)