Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, JEROME NGOM MBEKELI!

Tekst: Maarten Van Mieghem

SKB versterkt zijn voorlinie met een nieuwe aanvaller. Jerome Ngom Mbekeli (24) komt over van het Kameroense Colombe Sportive du Dja et Lobo. De Kameroener kan op verschillende aanvallende posities uitgespeeld worden. Hij tekent een contract van anderhalf seizoen met optie.

Jerome Ngom Mbekeli verliet in 2018 Kameroen om in Europa bij het Tsjechische Vyskov aan de slag te gaan. De Tsjechen leenden Mbekeli in 2019 en 2020 echter meermaals uit aan enkele Amerikaanse teams. In 2021 keerde de aanvaller terug naar zijn geboorteland om er zijn carrière te herlanceren. Eerst kwam hij uit voor Apejes FC, vervolgens voor Colombe Sportive.

Mbekeli’s prima prestaties bleven niet onopgemerkt. In aanloop naar het WK in Qatar mocht de aanvaller debuteren bij de nationale ploeg. Op het WK liet hij opnieuw van zich horen. In het slot van de partij tegen Brazilië maakte hij als invaller het verschil door een perfecte assist af te leveren. Hierdoor versloegen De ‘Ontembare Leeuwen’ de Brazilianen met het kleinste verschil. Ondanks deze schitterende overwinning overleefde Kameroen de groepsfase niet.

In januari was Mbekeli met zijn nationale ploeg actief op de Afrika Cup, hij stond twee keer 90 minuten tussen de lijnen. Tegen Congo was hij bovendien de matchwinnaar, Mbekeli kopte het enige doelpunt van de partij hard tegen de touwen.

CEO Antoine Gobin: “Snelheid en energie zijn eigenschappen die we nodig hebben in de laatste fase van dit seizoen. We zagen Jerome voor het eerst in zijn wedstrijden in de VS. Onze zusterclub Real Salt Lake hielp ons om de speler beter te leren kennen. De wedstrijden die hij voor Kameroen op het WK speelde, bevestigden dat hij klaar was om deze stap te zetten. Mbekeli is een dynamische flankspeler die op beide vleugels kan spelen. Zijn kwaliteiten zullen ons een boost geven, zowel bij balbezit als bij balverlies.”

Mbekeli zal met het nummer 7 aantreden.

Welkom op de Freethiel, Jerome!

JEROME NGOM MBEKELI JOINS BEVEREN!

SK Beveren is excited to present a new player. Jerome Ngom Mbekeli (24) signs a contract for 1.5 seasons with an option for one extra year.

Striker Jerome Ngom Mbekeli made his way to Europe in 2018, joining Czech club Vyskov. He was loaned to various American teams in 2019 and 2020 before returning to Cameroon in 2021 to revitalize his career.

Mbekeli’s impressive play didn’t go unnoticed. He was given a chance to represent his country in the national team leading up to the World Cup in Qatar. As a substitute, he made an impact in the match against Brazil. By giving an assist, he helped secure a narrow victory for the “Indomitable Lions.” Despite this victory, Cameroon was eliminated in the group stage.

In January, Mbekeli was a key player for his national team at the Africa Cup, starting in two matches and scoring the game-winning header against Congo.

CEO Antoine Gobin: “Speed and energy is something we will need in the last push of the season. We first saw Jerome in his matches in the US, and our sister club RSL helped us get to know the player even more. His matches representing Cameroun in the World Cup confirmed to us that he was ready to take this step. He’s a dynamic flank player then can play on either wing, and his qualities will bring a boost of energy both on and off the ball.”

Mbekeli will be wearing the number 7.

Welcome to the Freethiel, Jerome!