Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, BRUNY NSIMBA!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

SKB is erin geslaagd om in de laatste seconden van deze wintermercato nog een inkomende transfer te realiseren. Geel-blauw neemt Bruny Nsimba (22) over van Antwerp.

Bruny Nsimba is een flankaanvaller met Angolese en Congolose roots. In zijn jeugd kwam hij uit voor Anderlecht, Mechelen, Dender, KV Mechelen, KRC Genk en tot slot ook voor Antwerp. In 2020 werd hij bij The Great Old overgeheveld naar de A-kern en mocht hij vervolgens ook debuteren.

Bij het begin van dit seizoen sprokkelde Nsimba meermaals minuten. Sinds het WK zat hij voortdurend in de wedstrijdselectie van Antwerp. Drie weken geleden maakte de flankaanvaller tegen KV Oostende zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau.

Voor Nsimba is de Freethiel geen onbekend terrein, want in de bekerwedstrijd mocht hij zo’n 40 minuten invallen. Na een uitermate spannende wedstrijd trok Antwerp alsnog aan het langste eind. In de volgende ronde was de winger tegen Standard goed voor een assist.

CEO Antoine Gobin: “Wij volgden Bruny sinds deze zomer. Omdat hij een belangrijke rol vervulde op de bank bij Antwerp, was het moeilijk om hem te halen. Hij kan op elke positie in het aanvallende compartiment uit de voeten en heeft zich bewezen op het hoogste niveau.

Toen hij in de laatste seconden van de mercato beschikbaar kwam, lieten we deze kans niet liggen. Zonder twijfel zal hij een belangrijk onderdeel zijn van onze aanval in de komende maanden.”

Welkom op de Freethiel, Bruny!

BRUNY NSIMBA JOINS BEVEREN!

SKB has managed to complete an incoming transfer in the dying seconds of this winter transfer window. Bruny Nsimba (22) joins SK Beveren.

Bruny Nsimba is a winger with Angolan and Congolese roots. He has honed his skills in youth academies of Anderlecht, Mechelen, Dender, KV Mechelen, KRC Genk and finally Antwerp. In 2020, he was promoted to Antwerp’s first team and made his debut.

At the start of this season, Nsimba has been making regular appearances off the bench. Since the World Cup, he has been a constant presence in Antwerp’s matchday squad. Three weeks ago, the winger scored his first goal at the highest level against KV Oostende.

The Freethiel is not unfamiliar territory for Nsimba as he made an appearance off the bench in the cup match against us. In the following round, he provided an asist against Standard.

CEO Antoine Gobin: “We’ve been following Bruny since this summer, but it was difficult to bring him on since he played a key role off the bench with Antwerp. He can play at any position in the attacking third, and he’s proven himself at the 1A level.

 When he became available in the last seconds of the mercato, we jumped on the opportunity. We have no doubts he will be a key part of our offensive arsenal in the next few months, and if we all meet our goals for the years to come after that.”

Welcome to the Freethiel, Bruny!