Go back

JONG GENK – SK BEVEREN (2/2): VOORBESCHOUWING + SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

SK Beveren neemt het morgen (3/2) op tegen Jong Genk. Zoals eerder werd bekendgemaakt, vindt de wedstrijd achter gesloten deuren plaats in het Freethielstadion. De partij staat onder leiding van scheidsrechter Simon Bourdeaud’Hui. Hij zal worden bijgestaan door de heren Dirk Gilon en Jonas Van Dyck. De vierde official is Ermaild Mataj.

VOORBESCHOUWING

Vorige week leek Jong Genk tegen Beerschot lange tijd op weg naar een stunt. Drie minuten voor tijd scoorden de Ratten echter de gelijkmaker. Meer nog, in de 96ste minuut lukte Sanusi het doelpunt van de overwinning. Een week eerder won Jong Genk wel op bezoek bij Dender met 0-1. Enkele weken geleden boekten ze overigens ook een prestigieuze overwinning tegen RWDM. Het versloeg in eigen huis de huidige leider van de Challenger Pro League met 2-0. Ondanks enkele knappe prestaties staat Jong Genk momenteel voorlaatste in de stand. Het sprokkelde tot nu toe 15 punten.

Afgelopen zondag kende geel-blauw een moeilijke avond op Sclessin. In een leeg en ijskoud stadion knokten onze Leeuwen zich in het slot alsnog naar een puntje. In tegenstelling tot SKB wisten zowel Beerschot als RWDM hun wedstrijd wél te winnen. Hierdoor grepen de Brusselaars de koppositie in de stand, geel-blauw volgt op één punt, Beerschot bezet de derde plaats op twee punten van de leider.

SELECTIENIEUWS

In tegenstelling tot de match van afgelopen zondag kan coach Wim De Decker morgen tegen Jong Genk wel rekenen op de diensten van Joachim Van Damme. Everton en Vukotic keren terug uit schorsing. Ismaheel Taofeek begon ondertussen onder begeleiding van onze medische staf aan zijn revalidatie. Hij zal zo’n 8 weken buiten strijd zijn. Nsimba is speelgerechtigd en zit meteen in de wedstrijdselectie, Mbekeli wordt volgende week in België verwacht.

T1 Wim De Decker rekent morgen tegen Jong Genk op onderstaande 20 Leeuwen.