Go back

JONGE LEEUWEN VERLIEZEN NA DOELPUNT IN SLOTFASE MET HET KLEINSTE VERSCHIL VAN DENDER

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Jens Cappaert

Zaterdag (11/2) ontvangt geel-blauw FCV Dender in het eigen Freethielstadion. Onze Jonge Leeuwen namen het afgelopen maandag (6/2) reeds op tegen de gouwgenoten uit Denderleeuw. Coach Gunter Vandebroeck mistte voor deze confrontatie vijf basisspelers. Lange tijd leek de wedstrijd te zullen eindigen op een scoreloos gelijkspel, maar geel-blauw verloor de partij in het slot uiteindelijk alsnog met het kleinste verschil.

Coach Gunter Vandebroeck: “Ik kreeg tegen Dender af te rekenen met heel wat afwezigen. Soumahoro was er niet bij door ziekte, De Weerd en Struylaart stonden noodgedwongen aan de kant wegens blessures en tot slot moest ik ook de geschorste Boufath missen. We moesten het tegen Dender dus opnemen met een erg vertimmerd elftal.”

Toch is de coach fier op de prestatie van zijn team. “Ik denk dat er een team op het veld stond dat wou winnen, de tegenstander kwam vooral met het idee aan de aftrap om niet te verliezen. Een mooie wedstrijd kan je dan moeilijk verwachten. Onze tegenstander zette een laag blok, ballen werden voortdurend lukraak weggetrapt en ze speculeerden op dat ene foutje van ons. Helaas kwam dat er in minuut 89. We verdedigden kinderlijk nadat we eerder besloten risico’s te nemen om de wedstrijd alsnog te winnen. Bovendien week het schot dan ook nog af op een Bevers been. Zuur, want dat is de tweede week op rij dat we de wedstrijd verliezen met amper één doelpoging binnen in het kader door onze tegenstander. In de blessuretijd gingen we nog op zoek naar de gelijkmaker, maar toen Nadrani oog in oog kwam met de doelman floot de scheidsrechter de fase plots af voor buitenspel. Een enorme blunder, want de grensrechter had niet gevlagd. Ongezien.”

“We hebben al een fantastisch bekerparcours afgelegd en we moeten momenteel enkel vier 1A-clubs voor ons dulden in de stand. Enig realisme is dus zeker wel aan de orde. Deze 0 op 6 toont aan waar ons grootste manco ligt, maar het is niet dat we geen kansen creëren. Net voor de rust zag Zaman zijn bal van de lijn gekeerd en in de tweede helft raakte Van Camp de lat. Belhadj zag ook nog een doelpunt afgekeurd worden. In een andere fase voor doel kregen we tot drie keer toe de bal niet over de doellijn. Tot slot schoot Vanderveeren nog een goede kans in het zijnet. Frustrerend. Alles bij elkaar opgeteld, hadden we hier na vandaag evengoed 6 op 6 kunnen pakken en dat had eigenlijk ook het geval moeten zijn. Jammer genoeg is dat ons niet gelukt, dus gaan we volgende week tegen Kortrijk opnieuw vol aan de bak. Hopelijk treffen we dan een team dat ook wil voetballen en staat ook het geluk terug aan onze kant, want deze resultaten verdienden we allerminst.”

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Cranshoff (83’ Moock), Van Osselaer, Van Camp, Belhadj, Zaman (75’ De Weerdt), Rietdijk, Talal, Vanderveeren (60’ Nadrani), Lully, Ly (83’ El Majdoub)