Go back

JONGE LEEUWEN KUNNEN VOORSPRONG NIET VASTHOUDEN TEGEN KORTRIJK

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Jens Cappaert

Onze Jonge Leeuwen zijn er maandag tegen Kortrijk niet in geslaagd een voorsprong vast te houden. Na rust straften de bezoekers twee foutjes bij SKB af. Eindstand: 1-2.

Onze beloftencoach kon afgelopen maandag geen beroep doen op enkele van zijn spelers.

Belhadj zat een gele schorsingsdag uit en ook Boufath, De Weerd, Struylaart en Van Den Driessche waren afwezig door blessures. Soumahoro was er na tien dagen ziekte wel opnieuw bij, maar hij speelde logischerwijs maar op halve kracht. Nadrani, één van de twee nieuwe spelers in de kern, mocht hierdoor starten als basisspeler.

Coach Gunter Vandebroeck blikt terug op de wedstrijd:

“Met een gehavend team namen we het, onder het toeziend oog van Bernd Storck, op tegen Kortrijk. De bezoekers daarentegen kwamen aan de aftrap met maar liefst vier spelers van de A-kern. Dat maakt natuurlijk dat je direct een ander soort wedstrijd krijgt, eentje met veel meer intensiteit. In tegenstelling tot vorige week troffen we nu wel een tegenstander die kwam om te voetballen.”

“Ik vond dat we redelijk goed in de organisatie stonden, ook al had ik graag wat hoger druk gezet. We gaven eigenlijk niets weg, maar tegelijk hadden we het ook lastig om iets te creëren. Dat lag vooral aan het feit dat we de bal niet konden vasthouden in de ploeg. Hierdoor was het als team moeilijk om op te schuiven en hoger druk te zetten. Voorbij het halfuur klommen we op voorsprong na een snel genomen hoekschop. Dylan schilderde het leer perfect op het hoofd van Soumahoro. Twee keer dom balverlies net voor de rust leverde nog twee snelle omschakelingen voor Kortrijk op, maar Mbayo geraakte niet voorbij doelman Beniest”.

“Bij de rust moesten we ook Rietdijk geblesseerd achterlaten in de kleedkamer. Net als in de eerste helft bleef de wedstrijd in evenwicht. Kortrijk probeerde ons met een aantal afstandsschoten vanuit de tweede lijn onder druk te zetten, maar verder hadden ze het moeilijk om ons blok te ontwrichten. Een moment van concentratieverlies zorgde er rond het uur voor dat de bal op de stip ging. Een onnodige fout aan de rand van de zestienmeter leverde de gelijkmaker op voor rood en wit. Mbayo zette de strafschop feilloos om. Alles te herdoen dus. Omdat beide teams vol voor de overwinning gingen, werden de ruimtes nu wat groter. We hadden via Ly de beste kans om weer op voorsprong te klimmen, maar hij miste centraal voor doel. Balverlies tien minuten voor het einde leidde een nieuwe tegenaanval in. Mbayo scoorde zo zijn tweede van de avond.”

“We gaven het resultaat uit handen op twee momenten waar we niet deden wat we moesten doen. Nochtans had ik de spelers hiervoor gewaarschuwd. We maakten dezelfde fouten. Dat is heel frustrerend. We weten waar het schoentje momenteel knelt en moeten toegeven dat het momenteel net niet goed genoeg is. Met 16 doelpunten uit 14 competitiewedstrijden zitten we bij de slechtsten van de klas op het vlak van het omzetten van kansen naar doelpunten. Dat zorgt er natuurlijk ook voor dat de foutenmarge achteraan zeer klein is. Als je het dan ook zelf nog weggeeft, dan is het lastig om een positief resultaat neer te zetten.”

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Mertens, Van Osselaer (65′ Ly), Van Camp (65′ De Weerdt), Fall, Zaman, Rietdijk (46′ Cranshoff), Soumahoro (75′ Vanderveeren), Talal (65′ El Majdoub), Lully, Nadrani