Go back

JONGE LEEUWEN SPROKKELEN PUNTJE TEGEN WESTERLO

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Jens Cappaert

De afgelopen weken waren niet de makkelijkste voor onze Jonge Leeuwen. Afgelopen maandag (27/2) slaagde het team van coach Gunter Vandebroeck er na enkele verliespartijen nog eens in om een puntje te sprokkelen.

Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg de coach opnieuw af te rekenen met pech. De ziekenboeg was al bijzonder goed gevuld, daar kwamen maar liefst nog eens drie spelers bij. Vanderveeren viel afgelopen week uit op training met een scheurtje in de quadriceps. Ook hij staat dus voor een tijdje aan de kant. In het weekend verloren we ook Rietdijk (ziekte) en eerste doelman Beniest met een blessure. Dat maakt dat de coach af te rekenen heeft met een bijzonder grote lijst onbeschikbare spelers. Het is momenteel puzzelen om aan 11 fitte spelers te geraken. Maar liefst vijf spelers van U18 stonden zo op het wedstrijdblad.

Coach Gunter Vandebroeck vertelt:

“We begonnen vrij goed aan de partij en eisten de bal op, maar in de achtste minuut schoten we onszelf in de voet. We ontzetten de bal slecht op onze eigen helft en stapten vervolgens verkeerd uit in de verdediging. Hierdoor kwamen we op achterstand. We herpakten ons wel snel van die opdoffer en creëerden een paar halve kansjes via El Majdoub en De Weerdt. Halfweg de eerste helft schoot een hoekschop door tot bij Belhadj die de bal aan de tweede paal in doel devieerde. Een verdiende gelijkmaker. Het laatste kwartier van de eerste helft was echter erg slordig van onze kant. We speelden te weinig verticaal en hadden het daardoor lastig om op te schuiven.”

“Ook de tweede helft startten we met een valse noot. We verdedigden te onoordeelkundig op een korte corner waardoor Westerlo kon scoren via de rebound. Om extra druk te creëren op de defensie van Westerlo pasten we ons spelsysteem aan. We kregen goede kansen via El Majdoub, El Haddaoui en De Weerdt en een vrije trap van Soumahoro strandde op de lat. In minuut 70 bracht Van Camp de bal goed voor doel vanop de linkerkant waarna De Weerdt aan de tweede paal het leer kon binnentrappen. In de slotfase kon het nog beide kanten op. Een schermutseling voor doel voorkwam de derde goal van Westerlo, maar het slotakkoord was voor Soumahoro. Onze aanvaller schoot de winnende treffer helaas rakelings voorlangs.”

“Gezien de omstandigheden waarmee we wekelijks te maken hebben, het spelverloop en het feit dat we slechts één doelpunt konden scoren in onze laatste vier matchen, moeten we tevreden zijn met dit resultaat. Vooral omdat we tweemaal achter kwamen en toch evenveel keer positief hebben gereageerd. Dat is belangrijk in onze positie. Langs de andere kant moeten we ook opnieuw vaststellen dat de tegenstanders steeds countervoetbal tegen ons spelen. Dat is jammer voor de wedstrijd. Gezien de kansenverhoudingen in de tweede helft, denk ik te mogen stellen dat we ook deze wedstrijd hadden kunnen winnen.”

Opstelling SK Beveren:
Baert, Cranshoff, Van Osselaer, Van Camp, Belhadj, De Weerdt (73’ Ly), Fall (82’ Aydin), Soumahoro, Talal, El Majdoub (56’ El Haddaoui), Lully