Go back

SK BEVEREN – RWDM (4/3): VOORBESCHOUWING + SELECTIENIEUWS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen (4/3) speelt geel-blauw tegen RWD Molenbeek de topper in de Challenger Pro League. Om 20.00 uur fluit scheidsrechter Nathan Verboomen de wedstrijd in het Freethielstadion op gang. Hij zal worden bijgestaan door de heren Mathias Hillaert en Brecht Devriese. Matonga Simonini is de vierde official van dienst.

VOORBESCHOUWING

SKB opende vorige week de play-offs met een teleurstellende wedstrijd tegen Club NXT. Leider RWD Molenbeek liet op zijn beurt geen steek vallen tegen Lierse. Het versloeg de Pallieters thuis met 3-1. De Brusselse doelpunten werden gescoord door El Ouahdi, Botella en Hazard. De overwinning tegen Lierse betekende al de zevende driepunter op rij voor Molenbeek. Een zeer straffe statistiek.

In de heenwedstrijd versloeg RWDM onze Leeuwen in eigen huis met 3-1. Baretto scoorde het openingsdoelpunt, maar in de 31ste minuut eindigde de wedstrijd voor de Braziliaan na een rode kaart. Toch vergrootte de thuisploeg met een mannetje minder de voorsprong via Challouk en een eigen doelpunt van Van Damme. In de slotfase redde Hoggas voor geel-blauw nog de eer. Eindstand: 3-1.

Op de Freethiel kwam geel-blauw in de eerste helft op voorsprong na een prachtige krul van Barry. Biron herstelde na rust het evenwicht in de partij. Nadien werd de weg naar doel niet meer gevonden door één van beide teams.

Momenteel telt RWDM maar liefst zes punten voorsprong in de stand. Hopelijk slaagt geel-blauw er morgen in om deze kloof te verkleinen.

SELECTIENIEUWS

Coach De Decker kan tegen RWDM opnieuw beroep doen op Joachim Van Damme. De middenvelder is hersteld van zijn blessure en is terug klaar voor de strijd. Buiten de langdurig geblesseerden kan onze T1 rekenen op een volledig fitte kern.

Voor de wedstrijd van morgen werden onderstaande 20 spelers geselecteerd.