Go back

SKB GAAT IN VIJF DOLLE MINUTEN OP EN OVER RWDM

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie & Belga Image

Vanavond keken de nummers één en twee in de Challenger Pro League elkaar op de Freethiel in de ogen. RWDM was in de eerste helft veruit de gevaarlijkste ploeg. De Brusselaars kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Challouk. Na rust lukte Nsimba de gelijkmaker, niet veel later knalde Hrncar een tweede doelpunt tegen de touwen. Ondanks een rode kaart voor Van Damme in het slot van de partij hield geel-blauw stand. Einstand: 2-1.

RWDM startte vanavond het gevaarlijkst aan de partij. Biron kon in de beginfase tot twee maal toe uithalen, maar miste. In de 13de minuut veroverde Hazard de bal. De middenvelder behield het overzicht en legde het leer panklaar voor Challouk: 0-1. Geel-blauw al vroeg in de wedstrijd op achtervolgen aangewezen.

RWDM kon hierdoor doen wat het het liefste doet: de tegenstander laten komen en zelf loeren op de counter. SKB kreeg het balbezit, maar onze Leeuwen hadden het niet makkelijk om echte kansen te creëren. Bovendien slaagden de Brusselaars er ook in om zowat elke voorzet onschadelijk te maken.

In de 26ste minuut voetbalden de bezoekers een knappe aanval bij elkaar. Reus verhinderde een dubbele voorsprong door gevat te reageren op een hakje van Hazard. Twee minuten later ging een poging van Biron aan de eerste paal naast.

Aan de overzijde worstelde Barry zich door de bezoekende defensie, maar zijn harde trap ging naast. Doelman Defourny klemde een poging van Everton en greep goed in met zijn vuisten op een knal van Nsimba.

In het slot van de eerst helft probeerde Barry de bal met het hoofd panklaar te leggen voor Coopman, maar zijn ‘pass’ kwam niet aan. Ruststand: 0-1.

Geel-blauw startte de tweede helft met Mbokani naast Barry in de spits. Toch staken de bezoekers opnieuw als eerste de neus aan het venster. Reus kende weinig moeite met pogingen van Hazard en Challouk.

In de 50ste minuut knokte geel-blauw zich opnieuw in de wedstrijd. Hrncar zette laag voor, Barry liet lopen en Nsimba duwde het leer beheerst tegen de touwen: 1-1. Zes minuten later was het al opnieuw raak. Mbokani zette met een perfecte pass Hrncar op weg naar doel, de Slowaak aarzelde niet en knalde overhoeks binnen: 2-1!

Na dit doelpunt was het even wachten op nieuwe kansen. Rond de 70ste minuut ging SKB echter nadrukkelijk op zoek naar een derde doelpunt. Everton haalde uit vanop zo’n 25 meter, zijn poging ging maar nipt naast. Ook een kopbal van Barry scheelde maar weinig.

In de 75ste minuut ging Mbokani neer in de zestien, maar Verboomen zag er geen penalty in. Drie minuten later vond Hrncar op vrije trap Wuytens in het pak. De kopbal van de verdediger miste op een haar na het doel.

Aan de overzijde zette Vorogovskiy zich goed door. De vleugelspeler trachtte Reus aan de eerste paal te verschalken, maar zijn schot strandde in het zijnet.

Zes minuten voor tijd bracht coach De Decker Joachim Van Damme in het veld. Amper anderhalve minuut later wou het Beverse jeugdproduct een counter vroegtijdig in de kiem smoren.  Scheidsrechter Verboomen reageerde streng en haalde prompt de rode kaart boven.

Gesteund door een geweldige aanhang bleven onze Leeuwen met een mannetje minder erg strijdvaardig. De overwinning kwam hierdoor in het slot van de partij nooit echt in gevaar. Eindstand: 2-1.

Vrijdag (10/3) wacht meteen een nieuwe topper. Dan trekt SKB naar het Kiel om het op te nemen tegen Beerschot. We rekenen op jullie massale aanwezigheid!

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Wuytens, Hrncar, Corryn, Vukotic, Barry (90’ Filipovic), Verstraete (84’ Van Damme), Coopman (46’ Mbokani), Bateau, Nsimba (70’ Ngom)

Scoreverloop:
13′ 0-1 Challouk
50′ 1-1 Nsimba
56′ 2-1 Hrncar