Go back

BEERSCHOT – SK BEVEREN (10/3): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen (10/3) trekt geel-blauw naar het Kiel om het om 20.00 uur op te nemen tegen Beerschot. Scheidsrechter Erik Lambrechts werd aangeduid om deze topper in goede banen te leiden. Hij zal worden bijgestaan door de heren Jo De Weirdt en Kristof Borms. Tom Stevens is de vierde official van dienst.

VOORBESCHOUWING

SKB blies vorige week de titelstrijd nieuw leven in. Onze Leeuwen beseffen dat deze uitermate belangrijke driepunter pas waarde heeft als ook tegen Beerschot aan het langste eind wordt getrokken. De Beren wonnen vorige week eveneens hun wedstrijd. Ze klopten Lierse met het kleinste verschil. Thibo Baeten maakte het enige doelpunt in de partij.

Op de openingsspeeldag versloeg Beerschot geel-blauw eveneens met het kleinste verschil. Hervé Matthys verschalkte Brondeel met een (voorzet-) schot vanop ruime afstand. In de terugwedstrijd was SKB thuis een maatje te sterk. Barry scoorde al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer, in het slot versloeg Alhassan nog zijn eigen doelman. De wedstrijd eindigde zo op een 2-0 overwinning voor geel-blauw.

SELECTIENIEUWS

Coach Wim De Decker kan voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Beerschot geen beroep doen op Joachim Van Damme. De club ging in beroep tegen het opgelegde schorsingsvoorstel, maar ving helaas bot. Jenthe Mertens ondervindt momenteel last van de knie. Voor het overige kan onze T1 beroep doen op een nagenoeg fitte spelerskern.

Voor de wedstrijd van morgen werden onderstaande 20 spelers geselecteerd.