Go back

VUKOTIC KOPT SKB IN HET SLOT VOORBIJ BEERSCHOT

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

In de eerste helft was de spanning te snijden op het Kiel. Beerschot had de meeste kansen, maar SKB was het gevaarlijkst met een inzet van Mbokani. Na rust ging de thuisploeg op zoek naar het doelpunt, geel-blauw hield stand. In het absolute slot besliste Vukotic met een kopbal de partij. Eindstand: 0-1.

De eerste kans uit de partij kwam op naam van de thuisploeg. Baeten probeerde het met links, Reus bracht redding met één hand. Aan de overzijde zette Bruny zich in de 12de minuut goed door. Thuisverdediger Konstantopoulos kon pas in laatste instantie wegwerken, vlak voor de neus van de aanstormende Barry. In de 22ste minuut mocht Hrncar een vrije trap nemen vanop een interessante plek. De krul van de Slowaak ging over het doel van Lathouwers.

Na deze poging belandde de partij even in een stroomversnelling. Na een prima voorzet vanop links kon middenvelder Baeten niet besluiten met het hoofd. Aan de overzijde bediende Hrncar Mbokani prima voor doel. De spits drukte af, maar Lathouwers pakte uit met een spectaculaire reflex. In de herneming kon ook Bruny niet besluiten. Nog geen minuut later kreeg Vuko een nieuwe uitgelezen kans om geel-blauw op voorsprong te brengen, maar zijn kopbal eindigde in de armen van de thuisgoalie.

Drie minuten voor rust raakte thuisverdediger Matthys het leer compleet verkeerd. De bal belandde op een interessante plek bij Mbokani, maar de Congolees kreeg het leer niet goed onder controle. In het absolute slot van de eerste helft kon Nsimba de bal tegen de touwen duwen, maar het doelpunt ging niet door wegens voorafgaand buitenspel van Barry. Ruststand: 0-0.

Na rust drong Beerschot in de eerste tien minuten een paar keer goed aan, maar echt gevaarlijk was het niet. In de 55ste minuut moest Reus wel zijn vuisten gebruiken op een knal van Baeten.

Pas na 20 minuten in de tweede helft konden we de eerste kansjes van onze Leeuwen noteren. Een schotje van Mbokani was eerst te slap en te centraal gericht. Drie minuten later kon Barry oprukken, maar zijn uithaal was veel te roekeloos en ging ver naast.

In het slotkwartier drukte de thuisploeg door. Reus moest zijn kunnen tonen op een afgeweken schot van Alhassan, nadien hielpen ook zijn verdedigers hem nog een handje om het leer weg te werken. Niet veel later belandde ook nog een kopbal van Van Den Bergh op het dak van het doel. Aan de overzijde zette Bateau tien minuten voor tijd goed voor, Barry kon zijn kopbal onvoldoende richting geven.

Het werd steeds duidelijker dat wie zou scoren, de overwinning zou binnenhalen. Twee minuten voor het einde van de partij schilderde Ribeiro een hoekschop perfect voor doel. Vukotic aarzelde niet en kopte het doelpunt van de overwinning tegen de touwen.

In de extra time kwam de overwinning niet meer in gevaar. Voor de tweede week op rij boekt geel-blauw alweer een uitermate belangrijke zege in de titelstrijd. Eindstand: 0-1.

Aanstaande vrijdag ontvangt SKB Lierse op de Freethiel. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com. Inschrijven voor de diners doe je HIER.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Wuytens, Hrncar, Corryn (63’ Ngom), Vukotic, Barry, Verstraete, Bateau, Mbokani (90+1’ Filipovic), Nsimba (61’ Ribeiro)

Doelpunt:
88′ 0-1 Vukotic