Go back

VIER DOELPUNTEN, VIERDE OVERWINNING OP RIJ

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie & Belga Image

SKB is er vanavond in geslaagd een vierde overwinning op rij te boeken. Geel-blauw liep in de eerste helft uit via doelpunten van Nsimba en Mbokani. Onze Leeuwen behielden in de tweede helft de controle over de partij, in het slot van de wedstrijd schoten ook Barry en Ribeiro nog raak. Eindstand: 0-4.

In een kil en kletsnat Lotto Park was het bijzonder lang wachten op een eerste kans. Op het kwartier verhoogden onze Leeuwen, vooruit gestuwd door onophoudelijke gezangen van de geel-blauwe aanhang, stilaan de druk. Barry zocht meermaals Mbokani voor doel, maar echt gevaar leverde dat niet op.

In de 18de minuut mocht Hoggas een vrije trap voor zijn rekening nemen, zijn poging week af in hoekschop. Vier minuten later ging thuisdoelman Vercauteren onder de bal door op een voorzet van Hrncar, Mbokani kon het foutje net niet afstraffen.

Op het halfuur klom geel-blauw alsnog op voorsprong. Nsimba zette zich vanop de middenlijn krachtig door. Oog in oog met de thuisgoalie bleef de spits ijzig kalm en duwde de 0-1 vol vertrouwen in doel.

Negen minuten later konden de Beverse fans al opnieuw juichen. Een prima voorzet van Hrncar belandde bij Mbokani. De spits haalde het leer knap uit de lucht en knalde snoeihard de 0-2 tegen de touwen.

Anderlecht zette hier in de eerste helft niet veel tegenover. Twee minuten voor rust kreeg Stassin pas de eerste echt kans voor de thuisploeg, Reus duwde zijn schot in hoekschop. Ruststand: 0-2.

Net als in de eerste helft was het ook na rust even wachten op kansen. Na tien minuten dreigde Beveren als eerste, niemand kon echter bij de scherpe voorzet van kapitein Hoggas.

In de 58ste minuut kwam de ingevallen Engwanda aan de overzijde dicht bij de 1-2, zijn afstandsschot week af en ging maar nipt naast. Niet veel later opnieuw dreiging van de thuisploeg. Stassin probeerde Reus met een puntertje te verschalken, maar de Nederlandse doelman liet zich niet verrassen.

Geïnspireerd door de doelpunten van medeaanvallers Nsimba en Mbokani ging ook Barry op zoek naar een goal. Een schot na een individuele actie ging over, een nieuwe poging op aangeven van Ribeiro werd onschadelijk gemaakt door Vercauteren. Tussendoor ging aan de overzijde een kopbal van De Wilde nipt over.

In de 83ste minuut lukte het Barry dan toch om zijn goaltje mee te pikken. De Fransman trok zich vanop de middenlijn op gang en met een subliem stiftertje zette hij de 0-3 op het bord. De avond van de Fransman kon, net als die van de meegereisde supporters, niet meer stuk.

Het feest was echter nog niet compleet, want ook Ribeiro had nog zin in een doelpunt. Net als twee weken geleden tegen Lierse krulde de Braziliaan de bal fraai in de verste hoek.

In de extra time ging Barry met een omhaal nog op zoek naar zijn tweede van de avond, maar dat feestje ging niet door. Eindstand: 0-4.

Volgende week zaterdag (8/4) neemt geel-blauw het thuis opnieuw op tegen RSCA Futures.

Verzeker je van je favoriete plaats via skb.roboticket.com!

Opstelling SK Beveren:
Reus, Hoggas, Wuytens, Hrncar (64’ Ismaheel), Corryn, Vukotic (74’ Filipovic), Barry, Verstraete, Bateau (87’ Ngom), Mbokani (74’ Ribeiro), Nsimba (64’ Coopman)

Scoreverloop:
30′ 0-1 Nsimba
39′ 0-2 Mbokani
83′ 0-3 Barry
90′ 0-4 Ribeiro