Go back

SKB NU AL BEZIG MET HUISWERK VOOR VOLGEND SEIZOEN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Geoffrey Auret

Hoewel de strijd in de Challenger Pro League dit seizoen nog steeds in alle hevigheid woedt, kijkt SK Beveren ook reeds naar de toekomst. Geel-blauw is verheugd te kunnen melden dat de club ondertussen met drie A-kernspelers een overeenkomst kon bereiken voor een verlengd verblijf. Thierno Barry, Malick Fall en Mauro Trari zullen ook in de toekomst op de Freethiel te zien zijn.

Thierno Barry (20) streek afgelopen zomer neer op de Freethiel. De Fransman met Guinese roots kwam over van Sochaux B. In zijn eerste seizoen bij SKB verbaasde hij meteen alles en iedereen in de Challenger Pro League. Ondertussen kwam hij al in 27 wedstrijden in actie. Daarin scoorde hij maar liefst 15 doelpunten en was hij ook goed voor 4 assists. Barry verlengt zijn contract tot het einde van het seizoen ’24-’25 met een optie voor nog een extra seizoen.

Net als Barry belandde ook Malick Fall (20) deze zomer in Beveren. De boomlange Senegalees verliet Al Hilal om op de Freethiel aan de slag te gaan. De middenvelder kwam dit seizoen in 11 wedstrijden in actie. Fall volgde het voorbeeld van Barry en tekende eveneens bij tot het einde van het seizoen ’24-’25, maar bij hem werd een optie bedongen voor nog twee extra seizoenen.

Tot slot verlengde de club ook het contract van jeugdproduct Mauro Trari (23). Zoals bekend verloopt het seizoen van de aanvallende middenvelder niet zoals verhoopt. In de zomer liep Trari een zware knieblessure op. Na een lange revalidatie traint de middenvelder ondertussen terug mee met de groep. Trari zal ook volgend seizoen actief zijn op de Freethiel. Net als bij Barry en Fall werd in de contractverlenging ook een optie voor nog een extra seizoen opgenomen.

CEO Antoine Gobin:

“Hoewel Malick, Mauro en Thierno dit jaar allemaal een andere rol in onze ploeg speelden, was het voor ons ongelooflijk belangrijk om ze alle drie op langere termijn bij het team te houden. We kijken enthousiast uit naar wat de toekomst voor hen, zowel op korte als lange termijn, in petto heeft. We hopen dat ze ons de komende jaren zullen helpen bij het zetten van zoveel mogelijk stappen.”

SK BEVEREN ALREADY PREPARING NEXT SEASON

Even though current season is still in progress, SK Beveren is already looking forward. The club is pleased to announce that it has reached agreements with three A-squad players for extended stays. Thierno Barry, Malick Fall, and Mauro Trari will continue to feature on the Freethiel.

Last summer, Thierno Barry (20) joined our squad. The Frenchman with Guinean roots came from Sochaux B. In his first season with SK Beveren, he impressed everyone in the Challenger Pro League. He has already played in 27 matches, scoring an impressive 15 goals and providing 4 assists. Barry has extended his contract until the end of the ’24-’25 season, with an option for an additional year.

Like Barry, Malick Fall (20) also joined Beveren this summer. The big Senegalese player left Al Hilal to join SKB. He has played in 11 matches this season. Following Barry’s example, Fall has also signed until the end of the ’24-’25 season, but with an option for two more years.

Finally, the club has also extended the contract of youth product Mauro Trari (23). As it is known, the attacking midfielder’s season has not gone as hoped. Trari suffered a serious knee injury in the summer. After a long rehabilitation, he is now training with the team again. Trari will also be active on the Freethiel next season. Like Barry and Fall, the contract extension includes an option for an additional season.

CEO Antoine Gobin:

“Although Malick, Mauro and Thierno all played different roles on our squad this year, ensuring all 3 have a longer term future with our team was incredibly important to us. We’re excited what the future, both near and long-term, holds for them, and we hope that they help us take as many steps as possible on the pitch in the years to come.”