Go back

SKB BOEKT ZAKELIJKE OVERWINNING TEGEN LIERSE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Net als vorige week heeft geel-blauw opnieuw het weekend goed weten in te zetten. Vroeg in de eerste helft zette Barry een strafschop om. Nadien domineerde SKB de wedstrijd, maar de beslissende treffer bleef lange tijd uit. Uiteindelijk wist Ribeiro in het slot van de match de 2-0 alsnog te scoren.

Lierse schoot vanavond het best uit de startblokken. Een vrije trap van Schouterden belandde bij Van Acker. De middenvelder haalde krachtig uit met rechts, zijn knal vloog niet zo ver voorbij de verste paal naast. Toch was het geel-blauw dat al snel in de wedstrijd op voorsprong kwam. Bourdeaud’hui wees resoluut naar de stip, nadat Nsimba in de zestien onderuit werd gemaaid. Barry ging achter de bal staan en faalde niet: 1-0.

In de 19de minuut voetbalden onze Leeuwen een knappe aanval bij elkaar. Hrncar lanceerde Nsimba die op zijn beurt zijn medespitsen voor doel probeerde te bereiken. Een bezoekende verdediger kon in extremis alsnog de angel uit deze aanval halen.

Geel-blauw ging rond het halfuur nadrukkelijk op zoek naar de dubbele voorsprong. Een kopbal van Vukotic werd van de lijn gekeerd. Vervolgens belandde het leer bij de ingevallen Ngom die iets heel moois in gedachten had. Doelman De Smet moest uitpakken met een prima parade om de poging van de Kameroener te keren.

In de 35ste minuut moest zijn collega-doelman aan de overzijde een tik in het aangezicht incasseren, nadat hij prima in de voeten was gedoken van de doorgebroken Laes. De middenvelder raakte onze goalie vol, Bourdeaud’hui hield het bij geel.

Lierse was nauwelijks dreigend. Vijf minuten voor rust haalde Delorge wel eens uit met links, Reus kon zonder al te veel problemen klemmen. Meteen aan de overzijde leek Barry op weg te kunnen gaan naar doel, maar de topschutter duwde het leer te ver voor zich uit… Weg kans!

In de extra time werd ook Nsimba nog eens gelanceerd, een geweldige tackle van Pupe voorkwam een uithaal van de spits. In het absolute slot van de eerste helft haalde ook Verstraete nog eens uit, zijn afstandsschot ging over het doel van De Smet. Ruststand: 1-0.

SKB dreigde als eerste na rust. Na vijf minuten voetballen leverde Hrncar alweer een prima voorzet af, Verstraete knikte over. Zes minuten later dropte de Slovaak een vrije trap voor doel, het kopballetje van Ngom ging naast.

Op het uur reageerde Lierse via een afstandsschot van kapitein Van Acker. Reus moest niet ingrijpen. Meteen aan de overzijde kreeg Nsimba wat ruimte om uit te halen, zijn poging werd afgeblokt in hoekschop. Niet veel later ging een uithaal van Ribeiro hoog over, in diezelfde minuut bereikte een harde voorzet van Hrncar niemand voor doel.

In de 71ste minuut kwam SKB gevaarlijk opzetten met een aanval over verschillende stationnetjes. Uiteindelijk kon Verstraete uithalen, de knal van de middenvelder vloog maar nipt over de dwarsligger.

De partij kabbelde nadien verder tot Ribeiro in de 81ste minuut zijn moment gekomen zag. De Braziliaan zocht en vond het gaat aan de tweede paal. Zijn bal ging fraai voorbij De Smet in doel: 2-0.

Na dit tweede doelpunt bleven verdere kansen uit. De overwinning kwam vanavond nooit echt in gevaar. Eindstand: 2-0.

Volgende week mogen onze Leeuwen een weekendje uitrusten. Op vrijdag 31 maart trekt geel-blauw naar de hoofdstad om het om 20.00 uur op te nemen tegen RSCA Futures.

SK Beveren:
Reus, Luiz (64’ Van Damme), Wuytens, Hrncar, Corryn (17’ Ngom), Vukotic, Barry (64’ Ribeiro), Verstraete, Bateau, Mbokani (84’ Coopman), Nsimba

Scoreverloop:
8′ 1-0 Barry
81′ 2-0 Ribeiro