Go back

BELEVINGSDAG SBSO BAKEN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Beelden & montage: Jens Cappaert & Geoffrey Auret

Vorige week kwamen leerlingen van SBSO Baken langs op de Freethiel voor een belevingsdag. Tijdens het seizoen ondersteunen deze leerlingen onze werkploeg bij het proper houden van het Freethielstadion. Om hen te bedanken voor hun inzet nodigden we hen uit voor een heuse belevingsdag. Tijdens deze dag stonden heel wat workshops op het programma. Op die manier konden de leerlingen de verschillende aspecten van een profclub ontdekken.

Na een verwelkoming door communitymanager Valy Van de Merlen kregen de leerlingen meteen een rondleiding doorheen het stadion. Daarin ontdekten ze de vier verdiepingen van het hoofdgebouw. Ze namen onder meer een kijkje in de prachtige skybox van voorzitter Jo Van Moer, het vernieuwde Van Moer café, de (pers-) tribune, de omroepkamer, de controlepost, de perszaal en de catacomben van het stadion.

Na de rondleiding gingen de workshops van start. Zo gaf veiligheidsverantwoordelijke Luc De Maere onder meer uitleg over hoe er in het stadion over de veiligheid van de supporters gewaakt wordt. Daarnaast staken de leerlingen ook zelf de handen stevig uit de mouwen.

Zo bereiden ze onder begeleiding van onze chef overheerlijke fruitsatés, kregen een korte opleiding tot greenkeeper en ook de tribunes werden onder handen genomen. Nadien woonden de leerlingen ook een training van de A-ploeg bij.

Na het middagmaal stond er onder leiding van een G-ploegtrainer een echte voetbaltraining op het programma. Deze training werd bijgewoond door verschillende vertegenwoordigers van Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO), onze grootste maatschappelijke partner. Voorzitter Boudewijn Vlegels en directeur Peter Van de Putte trakteerden de leerlingen op een nieuwe rugzak. Een schitterende afsluiter van een geweldige dag.

Bekijk het sfeerverslag via onderstaand filmpje!