Go back

GEEL-BLAUW VERLIEST IN EXTRA OEFENDUEL VAN DENDER

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Jens Cappaert

SKB nam het vandaag in het eigen Freethielstadion in een vriendschappelijk oefenduel op tegen FCV Dender. De bezoekers kwamen vroeg in de partij op voorsprong via De Bruyn. Vlak voor rust verdubbelde Van Oudenhove de voorsprong. In de tweede helft waren de kansen voor geel-blauw, maar het was Muhire die bij een zeldzame tegenprik voor de bezoekers nog raak trof. Eindstand: 0-3.

Dender startte vandaag het best aan de wedstrijd. Na balverlies op het middenveld klommen de bezoekers via De Bruyn al vroeg in de match op voorsprong. Kapitein Hoggas verliet op het kwartier geblesseerd het veld, Verstraete nam zijn plaats over op het middenveld.

In een gezapige eerste helft was er voornamelijk veel middenveldspel te zien. Op het halfuur dreigde Dender via Atteri, Brondeel reageerde gevat met een fraaie zweefduik. Aan de overzijde werd een kopbal van Ngom, na een prima voorzet van Ismaheel, in laatste instantie onschadelijk gemaakt.

Ismaheel kreeg vlak voor rust de kans om de bordjes in evenwicht te brengen, maar doelman Devriendt bracht redding met de voet. Aan de overzijde was het voor de bezoekers wél raak, Van Oudenhove rondde een snelle tegenaanval succesvol af: 0-2, meteen ook de ruststand.

Geel-blauw kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer. Een scherpe voorzet van Hrncar werd weggewerkt, een schot van Verstraete eindigde op een Denders been.

Op het uur testte Barry de vuisten van doelman Devriendt, de goalie klemde niet veel later ook nog een schot van Ngom. Een kwartier voor tijd eindigde een knal van Hrncar, op aangeven van Trari, in een leeg vak E.

Aan de overzijde resulteerde een zeldzame tegenprik van Dender in een derde treffer. Gabriël was kansloos op een afgeweken schot van Muhire.

In de slotfase spatte een pegel van Trari nog uiteen op de dwarsligger, een schot van Ismaheel eindigde in de handen van Devriendt. Eindstand: 0-3.

Opstelling SK Beveren (1ste helft):
Brondeel, Tshimanga, Luiz, Ngom, Hoggas (20′ Verstraete), Ismaheel, Ribeiro, Corryn, Vukotic, Filipovic, Mbokani

Opstelling SK Beveren (2de helft):
Gabriël, Ngom (70’ Trari), Ismaheel, Reyners, Wuytens (84’ Belhadj), Fall, Hrncar, Vukotic, Barry, Verstraete (70’ Edmundsson), Bateau

Scoreverloop:
8’ 0-1 De Bruyn
44’ 0-2 Van Oudenhove
79’ 0-3 Muhire