Go back

JENTHE MERTENS GAAT AAN DE SLAG IN DE V.S.

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Geoffrey Auret

Jenthe Mertens verlaat SKB en gaat aan de slag bij zusterclub Real Salt Lake. De Amerikanen huren de Belgische verdediger tot eind december ‘23.

Voorafgaand aan deze transfer lichtte geel-blauw de optie in het contract van de vleugelverdediger. Hierdoor kan Mertens nu de overstap naar Real Salt Lake maken. De groep gelooft in de mogelijkheden van de verdediger, maar om te kunnen groeien zijn speelminuten noodzakelijk. Door deze transfer krijgt Jenthe enerzijds speelkansen bij de Monarchs en kan hij anderzijds tegelijkertijd vechten om minuten te sprokkelen bij RSL.

CEO Antoine Gobin licht toe:

“Jenthe is al de vierde speler (na Kablan, Everton en Moses) die speelervaring zal kunnen opdoen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Er wordt op sportief vlak steeds nauwer samengewerkt tussen beide clubs en het doel is om deze band de komende seizoenen nog te versterken. Deze samenwerking is in volle ontplooiing en belooft veel goeds voor de toekomst.”

“De structuur van de groep biedt spelers de kans om een omgeving te vinden waarin ze zich verder kunnen ontwikkelen. Voor Jenthe oordeelden we dat hij het best tot zijn recht zou komen in Salt Lake City. We zijn dan ook blij dat we deze overstap hebben kunnen realiseren. Dit wordt een kans voor Jenthe om na bijna 3 jaar in Beveren een ​​andere omgeving te zien. We hopen dat hij zich verder zal blijven ontwikkelen tot het einde van zijn huurperiode. Het is een geweldige stap voor deze jonge speler en we kunnen niet wachten om te zien hoe hij het op de Amerikaanse velden zal doen.”

Veel succes in de States, Jenthe!

JENTHE MERTENS JOINS REAL SALT LAKE

Jenthe Mertens is leaving SKB to join sister club Real Salt Lake. The Americans are hiring the Belgian defender until the end of Dec. ’23.

SK Beveren took the option on Mertens’ contract so he could stay within our group an additional year. Now, the defender makes the switch to Real Salt Lake. We believe in his abilities, but he needs playing time to grow. Playing with the Monarchs and fighting for minutes at RSL was the best way for that to happen.

CEO Antoine Gobin explains:

“This will be the 4th player (after Kablan, Everton, and Moses) that gets playing experience on the other side of the Atlantic. Our staffs are working closer and closer together, and the goal is for our two clubs to develop even tighter bonds over the upcoming seasons.”

“Our platform allows players in whom we see a potential to find the best situation to develop in. For Jenthe, we all believed that context would be in Salt Lake City so we’re happy we were able to make it happen. This will be an opportunity for Jenthe to see a different environment after 3 years in Beveren, and we hope to see him developing through the end of his loan.”

Best of luck in the States, Jenthe!