Go back

SK BEVEREN – CLUB NXT (13/5): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Morgen (13/5) speelt SKB haar laatste wedstrijd van het seizoen ’22-’23. Om 20.45 uur fluit scheidsrechter Kevin Van Damme de wedstrijd tegen Club NXT op gang. Hij zal voor deze wedstrijd worden bijgestaan door de heren Rien Vanyzere en Thibaud Nijsen. Brent Staessens is de vierde official van dienst.

VOORBESCHOUWING

Morgen loopt de Freethiel nog een laatste keer vol voor speeldag 10 van de promotie play-offs. Geel-blauw wil tegen Club NXT nog één keer alles geven.

SKB deed het in de eindronde voortreffelijk. Het won maar liefst zeven keer, speelde één keer gelijk en moest zich ook één keer gewonnen geven. Het was uitgerekend Club NXT dat op de openingsspeeldag van de promotie play-offs geel-blauw wist te verslaan. Homma, Vermant en De Smet waren de doelpuntenmakers van dienst.

Club NXT knokte zich na een moeizame start met een stevige remonte naar de top 6. Ondertussen won het in de play-offs vier van haar acht wedstrijden, evenveel keer werd er verloren, één keer speelde het team gelijk. Vorige week bleek RWDM een maatje te sterk, het won met 1-3 van de Brugse youngsters.

RWDM neemt het morgen thuis op tegen RSCA Futures. De Brusselaars pakken de titel als ze deze wedstrijd weten te winnen. Bij puntenverlies van Molenbeek mag SKB, mits winst tegen Club NXT, alsnog de titel vieren.

PRAKTISCHE INFO

Alle praktische info omtrent de wedstrijd tegen Club NXT kan u nalezen op DEZE pagina.

SELECTIENIEUWS

Op de laatste speeldag kan de coach geen beroep doen op Louis Verstraete. De middenvelder moest vorige week tegen Lierse het veld vroegtijdig verlaten met een enkelblessure en is niet fit voor de match tegen Club NXT. Ook Dries Wuytens moet deze laatste wedstrijd noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. De centrale verdediger slikte tegen Lierse zijn derde gele kaart van de promotie play-offs en is hierdoor geschorst.

Voor de laatste officiële wedstrijd van dit seizoen rekent coach De Decker op onderstaande 21 Leeuwen.