Go back

SKB SLUIT SEIZOEN AF MET MOOI RESULTAAT TEGEN CLUB NXT

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

De eerste helft verliep moeizaam voor onze Leeuwen. Ondanks dat geel-blauw de betere kansen had, kwam Club NXT via Talbi op voorsprong. In de tweede helft zette SKB snel orde op zake. Mbokani lukte de gelijkmaker. Barry, Hoggas en Ribeiro zorgden nadien voor de 4-1 eindstand.

In een sfeervol Freethielstadion stak geel-blauw als eerste de neus aan het venster. Na samenspel met Barry werd een voorzet van Hoggas voor doel weggewerkt door Willems. Niet veel later kon Nsimba na een knappe collectieve aanval de bal net niet meegrissen.

In de 18de minuut kon Nsimba mistasten van doelman Bursik bijna afstraffen, een bezoekende verdediger wist echter in laatste instantie de bal nog weg te werken. Nog geen minuut later deed de Brugse goalie het wél prima. Hij dook goed in de voeten van de aanstormende Nsimba en voorkwam zo verder gevaar.

Op het half uur leek geel-blauw op voorsprong te komen. Helaas duwde Hrncar de perfect aangesneden voorzet van Nsimba net naast in plaats van in het doel.

In de 37ste minuut kreeg de Freethiel plots een onverwachte opdoffer te verwerken. Talbi werd gelanceerd en kon op snelheid oprukken richting het doel van Reus. De aanvaller aarzelde niet en knalde de 0-1 via de paal in doel.

In het slot van de eerste helft kon geel-blauw geen echte kansen meer bij elkaar voetballen. Club NXT drong nog wel eens aan met een kopbal van Simba en een afgeweken schot van De Roeve. Ruststand: 0-1.

Coach De Decker greep in bij de rust. Ismaheel en Coopman kwamen in het team, Nsimba en Corryn bleven in de kleedkamer. SKB trok onmiddellijk naar voor. Na amper vier minuten spelen hingen de bordjes terug in evenwicht.

Hrncar krulde de bal voor de zoveelste maal dit seizoen perfect voor doel, Bursik had geen verhaal tegen de krachtige kopbal van Mbokani: 1-1.

De Freethiel ging er meteen weer vol achterstaan. Dat resulteerde zes minuten later in een nieuw doelpunt. Een nieuwe zwieper van Hrncar werd dit keer door Hoggas ingekopt. Bursik pareerde, maar de goed gevolgde Barry knalde zijn 20ste van dit seizoen tegen de touwen: 2-1.

Geel-blauw domineerde nu volledig. Na enkele kleine kansjes kreeg Hoggas in de 65ste minuut, na prima voorbereidend werk van Ismaheel, de kans om uit te halen. Onze kapitein aarzelde niet en krulde het leer enig mooi in de verste winkelhaak: 3-1, een magistraal doelpunt.

In de extra time kon ook Ribeiro nog zijn doelpuntje meepikken. Hij trapte de bal op aangeven van Coopman in één tijd voorbij Bursik: 4-1, meteen ook de eindstand van de laatste wedstrijd van dit seizoen.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Luiz, Hoggas (65’ Ribeiro), Hrncar (78’ Ngom), Corryn (46’ Coopman), Vukotic, Barry (90’ Reyners), Filipovic, Bateau, Mbokani, Nsimba (46’ Ismaheel)

Scoreverloop:
37′ 0-1 Talbi
49′ 1-1 Mbokani
55′ 2-1 Barry
65′ 3-1 Hoggas
90+2’ 4-1 Ribeiro