Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, MATHIS SERVAIS!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Geoffrey Auret

Na de contractverlengingen voor Hrncar en Everton maakt geel-blauw opnieuw werk van de toekomst. Mathis Servais (18) komt over van Club NXT en gaat bij SKB een nieuwe uitdaging aan. De aanvaller ondertekende een contract voor de komende drie seizoenen met een optie op een extra seizoen.

Mathis Servais begon te voetballen bij de jeugd van Charleroi. Al vlug merkte Club Brugge het talent op. De Bruggelingen slaagden erin de aanvaller al op zeer jonge leeftijd naar West-Vlaanderen te halen. In 2020 zette de Namenaar op amper 15-jarige leeftijd een nieuwe stap in zijn carrière. Ondanks interesse van grote teams als FC Barcelona, AS Roma, Sevilla FC en Olympique Marseille ondertekende hij een profcontract bij Club.

In december 2020 maakte de aanvaller zijn debuut bij Club NXT. Hij werd daarmee de jongste debutant ooit in Eerste Klasse B. In totaal kwam Servais 25 keer in actie. Daarin wist hij vier keer te scoren, hij was ook goed voor twee assists.

Sportief directeur Tom Van den Abbeele:

“Mathis Servais is een linksbenige speler voor het aanvallend compartiment en komt over van Club NXT waar hij al vlagen van zijn kwaliteiten liet zien. We rekenen erop dat hij die verder ontwikkelt en dat hij bij ons volledig tot ontplooiing zal komen.”

CEO Antoine Gobin:

Mathis blonk bij Club Brugge uit in zowat elke leeftijdscategorie. Als een speler met zijn talent niet voor een club in een grotere Europese competitie kiest, maar wel naar ons overstapt, zegt dat veel over de ambitie van ons project.

We hebben hem niet overtuigd met loze beloftes of dromen, maar met een transparante boodschap. We willen als club groeien en geloven dat we dat samen kunnen doen. We zijn ervan overtuigd dat hij ons niet alleen dit jaar, maar ook in de komende jaren daarbij kan helpen.

Mathis is klaar om in onze competitie te presteren. Ik ben er zeker van dat hij zichzelf zal willen bewijzen en hongerig aan het seizoen zal starten. Net als onze club.”

Welkom op de Freethiel, Mathis!

MATHIS SERVAIS JOINS BEVEREN!

After extending the contracts of Hrncar and Everton, the club is once again focusing on the future. Mathis Servais (18) is joining SKB from Club NXT to take on a new challenge. The striker has signed a contract for the next three seasons with an option for an additional season.

Mathis Servais started playing football in the youth academy of Charleroi. Club Brugge quickly noticed his talent, and they managed to bring the forward to West Flanders at a very young age. In 2020, at just 15 years old, the striker took another step in his career. Despite interest from big teams like FC Barcelona, AS Roma, Sevilla FC and Olympique Marseille, he signed a professional contract with Club.

In December 2020, the forward made his debut for Club NXT, becoming the youngest debutant ever in the First Division B. He made a total of 25 appearances, scoring four goals and providing two assists.

Sportief directeur Tom Van den Abbeele:

“Mathis Servais is a left-footed player for the attacking compartment and is joining us from Club NXT, where he has already shown glimpses of his qualities. We have high expectations that he will continue to develop those skills and reach his full potential with us.”

CEO Antoine Gobin:

Mathis has been top of his class at Club Bruges throughout every age category. For a player like him, with the talent that he has to chose us over a club in a bigger European league is an indication of the ambition of our project.

We convinced him not with promises or dreams, but with a transparent message: that we want to grow as a club, that we believe we can grow together, and that he can help us not only this year but in the years to come.

Mathis comes ready to perform in our division, and I’m sure he’ll enter the season hungry to prove himself – just like we will be as a club.”

Welcome to the Freethiel, Mathis!