Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, KENNY STEPPE!

Tekst: Martijn De Jonge - Foto's: Geoffrey Auret

SK Beveren verwelkomt een nieuwe keeperstrainer. Kenny Steppe (34) wordt de vervanger van Sven Van der Jeugt, die gekozen heeft om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Steppe komt over van Sint-Truiden, waar hij tot vorig seizoen actief was als doelman.

Kenny Steppe wordt doelmannentrainer op de Freethiel. De Antwerpenaar verdedigde tussen 2013 en 2015 reeds de geel-blauwe kleuren als doelman. Hij kwam in totaal twintig keer in actie voor Beveren. Nadien koos hij om vier seizoenen het geel-blauw van STVV te verdedigen. Steppe mag in totaal twee bekers achter zijn naam schrijven: eentje in België met Zulte Waregem en eentje in Nederland met Heerenveen.

Sven Van der Jeugt verlaat dus de Freethiel, hij koos voor een nieuwe uitdaging. Van der Jeugt streek in 2019 neer in het Waasland. Hij was vier jaar actief als keeperstrainer van SK Beveren.

Sportief directeur Tom Van den Abbeele: “Aflossing van de wacht in de trainersstaf: Kenny Steppe komt Sven Van der Jeugt vervangen als coach van de doelmannen. Kenny heeft zijn strepen verdiend als doelman op het hoogste niveau bij zowel Belgische als Nederlandse clubs. Het moment is gekomen dat hij zijn verworven ervaring kan gaan delen met en overbrengen op jongere doelmannen. Hij zal onze technische staf vervolledigen en het vertrek van Sven opvangen.”

De club wenst Sven veel succes in z’n volgende uitdaging en heet Kenny van harte welkom voor z’n tweede avontuur op de Freethiel.

 

KENNY STEPPE JOINS SK BEVEREN!

SK Beveren welcomes a new goalkeeper coach. Kenny Steppe (34) will replace Sven Van der Jeugt, who has chosen to take up a new challenge. Steppe comes over from Sint-Truiden, where he was active as goalkeeper until last season.

Kenny Steppe will become goalkeeper coach at the Freethiel. The Antwerp native already defended the yellow-and-blue colors as goalkeeper between 2013 and 2015. He made a total of twenty appearances for Beveren. Afterwards, he chose to defend the yellow-blue of STVV for four seasons. Steppe can put a total of two cups behind his name: one in Belgium with Zulte Waregem, one in the Netherlands with Heerenveen.

Sven Van der Jeugt leaves the Freethiel, he opted for a new challenge. Van der Jeugt landed in Beveren in 2019. He spent four years as goalkeeper coach at SK Beveren.

Sporting director Tom Van den Abbeele: “Relief of the guard in the coaching staff: Kenny Steppe will replace Sven Van der Jeugt as coach of the goalkeepers. Kenny has earned his stripes as a goalkeeper at the highest level at both Belgian and Dutch clubs. The time has come for him to share his acquired experience with and transfer it to younger goalkeepers. He will complete our technical staff and replace Sven’s departure.”

The club wishes Sven every success in his next challenge and warmly welcomes Kenny for his second adventure at the Freethiel.