Go back

SKB WINT OOK TWEEDE OEFENDUEL

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Geoffrey Auret

Na de oefenpartij tegen Kortrijk van afgelopen zaterdag, bekampte geel-blauw vandaag de buren van Svelta Melsele. Bij de rust was de stand 1-3, de wedstrijd eindigde uiteindelijk op 1-5. Ismaheel (2x), Wuytens, Hrncar en belofte Ertürk waren de doelpuntenmakers van dienst.

SKB startte het best aan de partij. Everton zetten een een-tweetje op met Trari, de Braziliaan knalde met links voorlangs. Toch was het de thuisploeg die al vroeg in de wedstrijd onverwacht op voorsprong kwam. Sveltaan De Caluwé wist Brondeel in twee tijden te verschalken.

Geel-blauw reageerde meteen. Filipovic probeerde het eerste zonder succes met een kopbal, maar nog geen minuut later was het wel raak. Ismaheel kapte naar zijn linker en knalde de bal hard voorbij doelman Lopez Da Conceiçao: 1-1.

Drie minuten later kon Isma geel-blauw meteen op voorsprong brengen, maar de thuisgoalie bracht redding. Beveren bleef aandringen. Talal mikte naar de verste hoek, maar opnieuw stond Lopez Da Conceiçao pal. In de 29ste minuut moest de doelman zich alsnog een tweede keer gewonnen geven. Na een misser in de thuisdefensie pikte Ismaheel de bal op, de flankspeler omspeelde de doelman en plaatste vervolgens de 1-2 in doel.

Drie minuten later was het nagenoeg opnieuw raak. El Majdoub zag zijn poging echter stranden tegen de paal. In de 35ste minuut vond Wuytens wel de weg naar doel. De verdediger kopte een voorzet van Trari feilloos tegen de touwen: 1-3, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft was het even wachten op nieuwe kansen voor geel-blauw. Na een actie van Isma op links plaatste Coopman de bal over het doel van de thuisploeg. Na deze poging volgde de ene na de andere kans. Een inzet van Soumahoro werd van de lijn gekeerd, een knal van Ismaheel werd met moeite gered door de doelman, een laag schot van Ertürk werd gekeerd en ook een poging van Hrncar kende hetzelfde lot. Aan de overzijde miste invaller De Ben een grote kans voor de thuisploeg.

In de 74ste minuut was het uiteindelijk toch een vierde keer raak. Hrncar schilderde een vrije trap fraai over de muur. De Slovaak had ondertussen duidelijk zijn draai gevonden. Nadat hij eerst Coopman een nieuwe kans aanbood, waarbij de poging van deze laatste op de dwarsligger eindigde, trof ook de winger met een volley het doelhout. Nog geen minuut later ging een nieuwe poging van Hrncar voorlangs.

In de slotfase probeerde El Majdoub, voor een tweede keer op het veld, nog te scoren met een stifter, maar de doelman bracht redding met één hand. Toch viel er alsnog een vijfde doelpunt. Ertürk draaide goed weg van zijn man en plaatste de bal in de verste hoek: 1-5, de eindstand van deze partij.

Opstelling SKB 1ste helft:
Brondeel, Luiz, Ismaheel, Uchenne, Wuytens, Trari, Filipovic, Belhadj, Ertürk, Talal, El Majdoub

Opstelling SKB 2ste helft:
Brondeel (63’ Beniest), Servais, Ismaheel (63’ El Majdoub), Fall, Hrncar, Corryn, Coopman, Rietdijk, Anicet, Ertürk, Soumahoro