Go back

Experimenteel W-B wint in oefenwedstrijd met 0-1 van Gent

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Lorenzo Vicencio

Onze Leeuwen stapten deze ochtend al vroeg op de bus richting Oostakker om het in een oefenduel op te nemen tegen AA Gent. Geel-blauw kwam al vroeg in de eerste helft op voorsprong via Matthias Verreth. Zowel in de eerste als de tweede helft voetbalde een experimenteel Beveren behoorlijk wat kansen bij elkaar, maar ex-doelman Davy Roef verhinderde onze Leeuwen van een tweede treffer. De ruststand werd de eindstand: het werd 0-1.

Vanmorgen speelden onze Leeuwen een vriendschappelijke wedstrijd tegen AA Gent. De wedstrijd vond plaats op het oefencomplex van de eersteklasser. De bedoeling was om heel wat spelers uit de A-kern, die de afgelopen weken geblesseerd waren of weinig aan spelen toekwamen, minuten te laten maken. Na 7 minuten konden we het eerste kansje noteren. Het was Montes die kon afdrukken, ex-doelman Davy Roef ging goed plat. In de 10e minuut kwam geel-blauw op voorsprong. Na een mooie combinatie op de linkerflank verscheen Matthias Verreth alleen voor Roef. Matthias bleef kalm en trapte met rechts het leer koelbloedig in de verste hoek, 0-1. Rond het half uur werd onze Oostenrijkse spits Daniel Maderner diep gestuurd. Roef kwam goed uit en uiteindelijk eindigde de fase met een stevige botsing. In de 35e minuut was het even schrikken voor doelman Brent Gabriël toen een Gentse speler op hoekschop vrij mocht inkoppen. Gelukkig voor onze goalie vloog de harde kopbal over. In de laatste 5 minuten van de eerste helft was het opnieuw geel-blauw dat het dichtst bij een doelpunt kwam. Alessandro Albanese had op hoekschop iets moois in gedachten. Hij krulde een corner rechtstreeks op doel, maar helaas voor hem spatte zijn poging uiteen op de lat. Ruststand 0-1.

Bij de start van de tweede helft bleven bij geel-blauw Schryvers, Mujakic en Albanese in de kleedkamer. In hun plaats mochten youngsters De Mey, Knollenburg en Van Camp hun kunnen tonen aan coach Marc Schneider. Beveren begon gretig aan de tweede helft met vooral Reyners en Maderner die elkaar enkele keren probeerden te bereiken. In minuut 59 had Maderner na een scrimmage de kans om uit te halen, maar hij raakte de bal verkeerd. Na deze actie mocht onze topschutter gaan rusten, in zijn plaats kwam Soumahoro in de ploeg. In de 65e minuut zag Matthias Verreth zijn moment gekomen om nog eens uit te halen. Met een geweldige krul zocht hij de verste winkelhaak, Roef hield al even knap de bal uit doel. Na 70 minuten kon Gent nog eens oprukken. De Ivoriaanse spits Bayo viseerde de verste hoek, zijn poging ging nipt voorlangs. Ook onze Jonge Leeuwen lieten zich opmerken. Van Camp krulde het leer tot bij De Mey, maar het intikkertje was niet krachtig genoeg en eindigde recht in de handen van Roef. Een kwartier voor tijd belandde de wedstrijd plots in een stroomversnelling. Soumahoro versierde eerst zelf een kans om te scoren na een fraaie dribbel, maar opnieuw was het Davy Roef die tweemaal gepast ingreep. Op de daaropvolgende corner van Matthias Verreth kon Adama Ardile Traoré bijna juichen na een mooie deviatie, maar de bal ging nipt naast. Gent reageerde na deze kans meteen. Doelman Gabriël stond net als zijn overbuur attent te keepen en ranselde de bal uit zijn korte hoek. Het slot van de partij was iets rommeliger en er werd niet meer gescoord, eindstand: 0-1.

Opstelling Waasland-Beveren:
Brent Gabriël, Jur Schryvers (46’ Dylan Van Camp), Nihad Mujakic (46’ Arne Knollenburg), Matthias Verreth, Alessandro Albanese (46’ De Mey), Tom Reyners, Daniel Maderner (60’ Kemo Soumahoro), Adama Traoré, Jacob Montes, Aristote Nkaka, Derrick Tshimanga