Go back

Leeuwen graaien 3 punten mee uit Molenbeek

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

1-3: drie punten na 3 doelpunten! Toch was de match veel spannender dan de uitslag misschien wel doet vermoeden. Onze Leeuwen kwamen in de eerste helft op voorsprong via Davis, maar al snel kwam RWDM langszij. In de tweede helft had geel-blauw het aanvankelijk erg lastig, maar het kon uiteindelijk toch het laken naar zich toe trekken na doelpunten van Faucher en Maderner.

De wedstrijd van vorige week tegen Westerlo was er één met twee gezichten. Het was dan ook uitkijken hoe onze Leeuwen vandaag uit de startblokken zouden schieten en dat zonder de afwezigen Vukotic en Verstraete. RWDM begon het felst aan de partij, want nadat Togui zich goed doorzette, moest Jackers al meteen ingrijpen. Op de daaropvolgende hoekschop toonde onze nummer 1 opnieuw zijn kunnen op een uithaal van Ruyssen. Na deze gretige start van de thuisploeg probeerden onze Leeuwen het evenwicht te herstellen, maar een schot van Bertone werd al geblokt nog voor het echt gevaarlijk kon worden en even later leidde een veelbelovende aanval eveneens tot niets, nadat Hoggas onvoldoende precisie in zijn passing legde. In de 24e minuut hielden alle geel-blauwe fans de adem in toen Joe Efford verschroeiend uithaalde. Helaas spatte de inzet van onze Amerikaanse spits uiteen op de reclamepanelen. Een minuutje later was het wel raak: Defourny reageerde eerst nog gevat op een schot van diezelfde Efford, maar hij moest zich gewonnen geven op de inzet van de pas ingevallen Michael Davis. Onze jonge Belg controleerde de afvallende bal, kapte zich mooi vrij en knalde het leer vervolgens hard voorbij de thuisdoelman: 0-1. Davis was kort voordien in de ploeg gekomen, nadat Buus Jacobsen geblesseerd het veld moest verlaten. De euforie was echter maar van korte duur, want geen vijf minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht: Togui kon op aangeven van Lavie scoren. RWDM ging door op zijn elan. Twee minuten later verscheen Nangis opnieuw voor Jackers, gelukkig voor geel-blauw vloog het stiftertje naast. Hierna vielen geen al te grote kansen meer te noteren, ruststand 1-1.

Het eerste kwartier na rust kunnen we makkelijk samenvatten: het was RWDM dat, op een poging van Efford in de 50e minuut na, kans na kans bij elkaar voetbalde. Een ongelooflijke misser van Togui, een ultieme beenveeg van Dries Wuytens en een geweldig keepende Nordin Jackers zorgden ervoor dat onze Leeuwen niet op achterstand kwamen. In de 59e minuut moest onze doelman zich dan toch gewonnen geven op een inzet van Ruyssen, maar de lat bracht redding. Nog steeds stond het 1-1. Het is een ongeschreven wet in het voetbal dat wanneer je je eigen kansen niet afmaakt, uiteindelijk vaak zelf nog het deksel op de neus krijgt. En zo geschiedde. Niet na een penalty, want die werd eerst nog voor de 2e week op rij gemist. Na Hoggas vorige week, was het dit keer Bertone die de elfmeter niet wist te benutten. Elf minuten voor tijd was het dan toch raak! Faucher zette met Edmundsson een perfect één-tweetje op en de ingevallen spits rondde deze actie zelf koelbloedig af: 1-2. Wedstrijd gespeeld? Nee, net als in de eerste helft ging RWDM meteen op zoek naar de gelijkmaker. Gelukkig kon geel-blauw vandaag rekenen op doelman Jackers die werkelijk alles uit zijn doel ranselde. In de toegevoegde tijd beslisten uiteindelijk nog twee andere invallers op de counter de wedstrijd. Nkaka kon Maderner perfect bedienen en onze Oostenrijkse spits kon dit seizoen al voor de vierde keer juichen: 1-3, meteen de eindstand van vanavond. Maderner staat met dit vierde doelpunt voorlopig ook helemaal bovenaan de topschutterstand.

Opvallend, drie van de vier invallers wisten vanavond te scoren en de vierde invaller gaf de assist bij het laatste doelpunt. Deze overwinning deed duidelijk deugd aan de hele spelersgroep, al moeten we eerlijk toegeven dat ook het geluk vandaag wat aan onze kant stond.

Volgende week speelt geel-blauw opnieuw op verplaatsing. Op vrijdag 24 september trekken we naar het Herman Vandepoortenstadion om Lierse Kempenzonen te bekampen.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Jur Schryvers (88’ Aristote Nkaka), Leonardo Bertone, Jacob Buus Jacobsen (21’ Michael Davis), Matthias Verreth (46’ Daniel Maderner), Joe Efford (61’ Jordan Faucher), Kevin Hoggas, Dries Wuytens, Chris Kablan, Jóan Símun Edmundsson